Големите играчи в момента правят голяма печалба, което не е

...
Големите играчи в момента правят голяма печалба, което не е
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Цената на бензина трябва да пада, къде е КЗК

Големите играчи сега вършат огромна облага, което не е редно по време на рецесия

"В момента цената на бензина би трябвало да пада, само че огромните играчи употребяват огромен марж и вместо да понижат цената на горивата, сега вършат огромна облага, което не е редно по време на рецесия. "

Това разяснява пред Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия и ръководител на районната комисия в Народното събрание. Ананиев попита къде е Комисия за защита на конкуренцията, която да ревизира "има ли картел и за какво тази цена не пада ".

За следващ път се вижда, че този орган не работи и би трябвало да бъде заменен, съобщи той.

Според Ананиев по проблема с разплащанията към пътностроителните компании е налице "огромен възел, оставен в завещание от ръководството на ГЕРБ и Патриотите ". По думите му ГЕРБ са заобикаляли Закона за устройство на територията "и освен ".

Настимир Ананиев разясни, че в края на ръководството си ГЕРБ са възлагали в допълнение действия върху настоящо подписани контракти, без да са заложени такива пари в бюджета, по тази причина в този момент се постанова да се изплащат в допълнение милиард и 200 милиона лв..

Той посочи, че следва да се ревизират договорите за към 280 обекта и дали дейностите, които са разказани в тях, са действително осъществени.

"Имаме съществени терзания за схеми ", уточни Ананиев. Затова съгласно него с изключение на междуведомствената комисия, би трябвало да се произнесе и антикорупционната комисия в Народното събрание, а откакто и тя "даде зелена светлина ", Народното събрание да утвърди втората част от заплащанията към пътностроителните компании.

Вторите 50% ще се платят, "когато се откри, че би трябвало да се платят ", добави той.

Коалиционните сътрудници обвързват Българска народна банка с пътищата, само че това няма нищо общо, разяснява Настимир Ананиев в предаването "Преди всички ".

Вървим към нова процедура, предвижда Ананиев, съгласно който е редно обединението да излезе с единна кандидатура.

"От Политическа партия не слагаме никакви червени линии ", посочи Настимир Ананиев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР