Големите холивудски продукции все още се правят от бели мъже,

...
Големите холивудски продукции все още се правят от бели мъже,
Коментари Харесай

Големите холивудски продукции все още се правят от бели мъже

Големите холивудски продукции към момента се вършат от бели мъже, оповестиха АП и Агенция Франс Прес, базирайки се на проучване на Калифорнийския университет. Цветнокожите артисти и дамите имат повече шансове в стрийминг платформите, само че не и във филмите, прожектирани по кината.

 Ки Хи Куан: от бежански лагер до притежател на Ки Хи Куан: от бежански лагер до притежател на " Оскар "

Годишният отчет на университета, касаещ диверсифицирането във филмовата промишленост, съставлява подробен разбор на развиването на производството от времето преди пандемията до момента. Според проучването филмите от 2022 година бележат завръщане към равнищата от 2019 и 2018 година във връзка с присъединяване на разнообразни етноси и полово многообразие. Големите звезди и режисьорите към момента са мъже, макар разнообразието, настъпило в продукциите, предопределени за необятна публика. Чернокожите, латиносите и, а при блокбастърите те постоянно са и над 50 % от феновете в кината.

Боксофисите регистрират равнище от към 67 % от предпандемичните доходи. Макар филмът на 2022 година -, откривателите виждат наклонност, съгласно която цветнокожите и дамите вършат пробив в нискобюджетните продукции със стрийминг разпространяване.

 " Оскари " 2023: цялостен лист на спечелилите

" Страховете са, че разнообразието е нещо краткотрайно и елементарно може да бъде спряно, освен в кината, само че и при стрийминга ", споделя Ана-Кристиана Рамон, шеф на Развлекателните и медийните изследвания към Калифорнийския университет.

Във филмите, прожектирани по кината, цветнокожите артисти в основна роля са 22 %. Цветнокожите режисьори са 17 %, а сценаристите - 12 %. Жените в основна роля са 39 %. Режисьорите дами са 15 %. Макар процентите да са се удвоили постепенно през последното десетилетие, те към момента са близки до равнищата отпреди 5 години и не съставляват демографското съответствие в Съединени американски щати.

 Какво се случи с Лидия Тар или за какво Кейт Бланшет не получи Какво се случи с Лидия Тар или за какво Кейт Бланшет не получи " Оскар "

Филмите със стрийминг разпространяване бележат повече многообразие във връзка с актьорския състав. 64 % от продукциите на 2022 година. Главните функции за цветнокожи артисти са към една трета. Жените в основна роля са 49 %, което на процедура ги изравнява с мъжете.

73 % от режисьорите на филмите с бюджет над 30 млн. щатски $ са бели мъже. Жените режисьори и цветнокожите режисьори работят по продукции с по-малки бюджети. 76 % от филмите със стрийминг разпространяване, режисирани от цветнокожи, са с бюджет под 20 млн. щатски $. Повече от половината бели дами режисьори работят по филми с бюджет под 20 млн. щатски $.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР