Големите гръцки градове, включително столицата Атина, потънаха в боклуци в

...
Големите гръцки градове, включително столицата Атина, потънаха в боклуци в
Коментари Харесай

Гърция потъна в боклуци заради стачка на чистачите

Големите гръцки градове, в това число столицата Атина, потънаха в отпадъци в разгара на горещото лято. Причината е стачката на общинските чиновници по чистотата. Чистачите в Атина от няколко дни стачкуват, а през днешния ден стачката е обхванала и цялата страна.

Повод за стачката е, че над 10 000 души от бранша остават без работа след приключване на краткотрайните им трудови контракти. Според синдикатите държавното управление не е спазило обещанието си за удължение на договорите или за назначението на чиновниците на непрекъсната работа.

Улиците на Атина са потънали в отпадъци. Хиляди стачкуващи общински служащи стачкуваха по улиците на гръцката столица. Според управляващите към 5 000 души са взели участие в демонстрацията.

Протестиращите за малко са влезнали в конфликт с полицията, която употребява сълзотворен газ, с цел да им попречи да влязат в комплекса, където се намира Народното събрание. Не се оповестява за ранени или арести.

Протестиращите са изхвърлили отпадъци пред постройката на министерството на вътрешните работи.

Очаква се внезапно повишаване на температурата в идващите дни и има действителна заплаха от разпространяване на болести, предизвестяват лекарите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР