Големите европейски туроператори не отчитат анулиране на резервации за Българското

...
Големите европейски туроператори не отчитат анулиране на резервации за Българското
Коментари Харесай

Въпреки взрива на язовир Нова Каховка, летният туристически сезон не е застрашен

Големите европейски туроператори не регистрират отменяне на резервации за Българското Черномори е поради чистотата на морската вода след  в Украйна. Това демонстрират данните на немските и английските компании, представени от TravelNews.

Хотелиерите и туроператорите регистрират само отлив на български и румънски туристи.

Засега няма анулирани резервации на почивки за България на немския пазар и туристите си идват. Следим обстановката и всеки ден подаваме настояща информация към Германия, съобщи Калин Сутев, представител на огромния немски туроператор DER Touristik и шеф на " Дестинейшън Туристик Сървисис ".

Германците имат вяра в институциите за разлика от българите и спекулациите не се отразяват на резервациите. Водата по Българското Черноморие все още в действителност е доста чиста , разясни той.

Сходно мнение изрази и Иван Грошев, шеф на " МТС България ", който съставлява огромния английски туроператор Jet2Holidays. По думите му във Англия няма анулирани резервации за почивки в България.
 Туризмът бере плодовете на войната в Украйна
Туризмът бере плодовете на войната в Украйна

Тази позиция изрази Атанас Димитров от Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите

Според него институциите в лицето на Министерство на околната среда и водите и Министерството на туризма би трябвало да продължат да вършат мониторинг и подават всекидневна информация за чистотата на морската вода. Това е значимо, с цел да няма отрицателен отзив в Западна Европа, добави той.

Зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов уточни, че вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е добре да изпрати писма на своите сътрудници в Европейски Съюз, в които да изясни, че водата е чиста и няма заплаха за нашите курорти от замърсяване.

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов акцентира, че има целенасочена акция против българския туристически сезон. По думите му има информация за агитация сред водещи съветски публицисти, които разискват по какъв начин да се възползват от гърмежа на язовир " Нова Каховка ", с цел да провалят туристическия сезон на България и на Румъния.

За чистотата на морската вода е нужно непрекъснато да вършим проби и да осведомяваме хората. Наблюдението е непрекъснато. Ситуацията след гърмежа се усъвършенства . В директна връзка съм с сътрудниците си от Румъния и от Украйна, като публикуваме получената информация, сподели още той.
 Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

Министерство на околната среда и водите следи ситуацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР