Големи залежи от природен газ край южното крайбрежие на остров

...
Големи залежи от природен газ край южното крайбрежие на остров
Коментари Харесай

Край Крит има огромни газови залежи

Големи находища от природен газ край южното крайбрежие на остров Крит, имащо сходни характерности с газовото находище Зор в Египет и израелското Левиатан в Източното Средиземноморие, са видяни от Елинското ръководство на въглеводородните запаси (EDEY) след разбор на сеизмични данни от морска област, която също включваше Йонийско море, съоблщи в. „ Катимерини “.
В изказване EDEY споделя, че учени на компанията в региона на геофизиката и геологията са работили по места, които споделят общи черти с други газови залежи в Източното Средиземноморие, а точно Зор и Левиатан.
Въпросната зона е в съседство с друга област, която е предоставена на консорциума Hellenic Petroleum (HELPE), Total и ExxonMobil.
Според данните, показани неотдавна по време на затворена полемика по отношение на въглеводородите от член на HELPE, най-голямата рафинерия за нефт в страната, общият разполагаем газ би могъл да доближи 280 милиарда кубически метра, които биха могли да покрият потребностите на Гърция за 70 години - като се има поради, че страната употребява към 4 милиарда кубически метра годишно.
Като цяло, въз основа напроучванията, EDEY е определил над 30 цели с общо количество газ, вариращо сред 2 и 2,55 трилиона кубически метра в зона, покриваща Йонийско море и морски район западно и югозападно от Крит. Прогнозните ресурси от недопечен петрол в зоните в Йонийско море и Западна Гърция се правят оценка на 2 милиарда барела.
Публикуването на резултатите от EDEY беше посрещнато с безпокойствие от министерството на околната среда и енергетиката, защото това е направено без предварителното му познание.
„ Това е техническа информация, която министерството не желае да разяснява “, обявиха чиновници на министерството в четвъртък, очевидно смутени от отношението на напускащата администрация на EDEY, ръководена от Янис Басиас.
Ден преди публикуването, министерството на енергетиката разгласява уведомление за попълване на всички постове в седемчленния ръб на шефовете на EDEY.
За първи път беше извършено задълбочено изследване в неразучения регион на юг от Крит.
EDEY съобщи, че оценките на въздействието върху околната среда не престават, което ще даде опция за ускорение на бъдещите процедури и концесии, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР