Големи вериги дрогерии, включително Rite Aid и CVS, затварят стотици

...
Големи вериги дрогерии, включително Rite Aid и CVS, затварят стотици
Коментари Харесай

Затварянето на дрогерии създава „аптечни пустини“ в слабо обслужваните общности

Големи вериги дрогерии, в това число Rite Aid и CVS, затварят стотици аптеки в Съединени американски щати, карайки някои американци да се борят да извършват предписания.

По-голямата част от затварянията се правят в квартали с ниски приходи, предизвестиха специалисти по публично здраве.

„ Много от тези аптеки са в региони, които са незадоволително обслужвани, цветнокожи общности “, сподели доктор Байо Къри-Уинчел, доктор по фамилна медицина и незабавна помощ, пред CBS News.

Едно е да би трябвало да пътувате на по-дълги дистанции за храна и други съществени артикули, само че медикаментите са друга история, добави тя. общности и обстоятелството, че те затварят достъпа, това е голям проблем “, сподели доктор Байо Къри-Уинчел. аптеки и изплащания по каузи, свързани с опиати.

Rite Aid този месец съобщи, че е подала молба за фалит, защото извършва проект за преструктуриране. Компанията сподели, че разноските за наем на магазини, които не се показват добре, са натежали върху нейния баланс и че е затворила повече от 200 затруднени местоположения през последните години.

За потребителите финансовите проблеми на аптеките могат да ги накарат да живеят в „ аптечни пустини “, където бакалниците също неотдавна затвориха магазини.

" Видяхме, че има няколко квартала, най-вече цветнокожи и селски общности, които нямат достъп единствено до здравословни храни ", сподели доктор Байо Къри-Уинчел.

Затварянето на аптеки усложнява към този момент съществуващите неравенства в опазването на здравето.

Пропаст в опазването на здравето за цветнокожите общности

„ Когато погледнете обстоятелството, че аптеките също ги няма, не е чудно за какво имаме тази възходяща бездна от неравенства в опазването на здравето и несъответствия “, сподели доктор Байо Къри-Уинчел.

Недостигът на публични аптеки я затруднява да обслужва личните си пациенти.

„ Като доктор разгадавам на моята локална аптека за моя пациент. Защото там ще ги помоля да отидат, с цел да си вземат медикаментите. Не единствено предписания, само че и медикаменти без рецепта както и ", сподели тя.

Основни неща като апарати за кръвно налягане, които се продават в аптеките, са нужни за „ оптимални грижи “, добави тя.

Жителите на Югозападна Пенсилвания оплакаха идното затваряне на магазините на Rite Aid наоколо до тях. Компанията сподели, че затваря девет магазина, обслужващи хиляди клиенти в региона на Питсбърг.

Rite Aid сподели на съществуващите клиенти, че ще трансферира техните предписания в други близки аптеки. Но пациентите се тормозят, че няма да е толкоз комфортно.

„ Грижа се за рецептите на майка ми и в този момент не знам къде ще отидат “, сподели клиентката на Rite Aid Дженифър Дауер пред CBS News Pittsburgh. „ Правя всичко онлайн; получавам текста за попълване, заплащам онлайн. Ще би трябвало да настроя това. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР