Големи горски пожари бушуват в турските окръзи Хатай, Чанаккале и

...
Големи горски пожари бушуват в турските окръзи Хатай, Чанаккале и
Коментари Харесай

Големи горски пожари в турските окръзи Хатай, Чанаккале и Мерсин

Големи горски пожари бушуват в турските окръзи Хатай, Чанаккале и Мерсин, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Седем души, обвинени за палежи, са арестувани, осведоми министерството на правораздаването на Турция.

Пожарът вХатай, Южна Турция, избухна през вчерашния ден след 14:00 ч. Двама души, живеещи в къща в региона Армутчук, са запалили огън, с цел да изгорят сухите треви в градината им. Огънят обаче се е популяризирал към гората в близост и поради вятъра бързо е обхванал огромна повърхност.Досега огънят е обхванал 120 хектара повърхност.

Турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ сподели, че продължава битката на пожарникарите за потушаване на пожара в Хатай по суша и въздух. Кметът на Хатай Лютфю Саваш заяви, че огънят бушува на пет местоположения.

Заради пожара, който продължава да се разраства бързо под въздействието напразно, бяха евакуирани жителите, живеещи в три квартала. По първични данни седем къщи са изгорели, а няколко автомобила са понесли вреди. При злополука сред лек автомобил и пожарна кола през вчерашния ден е починало бебе, което било в леката кола, осведоми СиЕнЕн-Тюрк.

В напъните по потушаване на пламъците в Хатай вземат участие над 450 чиновници. Много пожарни коли, самолети и хеликоптери за гасене на пожари са включени в битката за гасене на пламъците.

Целият окръг Хатай бе безусловно срутен със земята при унищожителните трусове в Турция през февруари.

Горски пожар се развихри и в северозападния турски окръгЧанаккале. Пожарът е зародил в село Къзълкечили и се е популяризирал към село Кемел. В интервенцията по потушаването на пожара е включена доста наземна техника, както и седем хеликоптера и четири самолета за гасене на пожари. В региона са изпратени пожарникари от окръзите Балъкесир и Бурса. 211 поданици са евакуирани от селата. Продължава евакуацията на още поданици.

Голям горски пожар се развихри през вчерашния ден и в региона на южния градМерсин. Пожарът е почнал към 18:00 ч. през вчерашния ден и бързо се е популяризирал поради вятъра. Най-малко пет къщи са били опожарени. 373 къщи в четири квартала в града са евакуирани.

Продължават напъните на огнеборците за потушаване на пламъците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР