Голдмън Сакс груп съветва инвеститорите да купуват суровини, защото повечето

...
Голдмън Сакс груп съветва инвеститорите да купуват суровини, защото повечето
Коментари Харесай

Голдмън Сакс: Купувайте суровини сега, тревожете се за рецесията по-късно

" Голдмън Сакс груп " поучава вложителите да купуват първични материали, тъй като множеството рецесионни опасности, застрашаващи световните пазари, са пресилени в кратковременен проект и котировките на борсовите артикули ще се покачват в изискванията на задълбочаваща се енергийна рецесия и на незадоволително физически наличия. В разбор за клиентите банковите специалисти показват мнението си, че " рискът от криза отвън Европа през идващите 12 месеца е относително невисок ". И че " суровият нефт, бидейки суровина от последна инстанция по време на дефицит на енергийни източници, ще провокира поврат в цялата група петролни артикули и ще е привлекателна изходна точка само за дълготрайни вложения ".

Суровините се изкачиха до рекордно високи цени през юни откакто нахлуването на Русия в Украйна разстрои производството и провокира срив на веригите за доставки. Впоследствие офанзивата отслабна поради опасенията от криза и упоритостите на огромните международни централни банки, в това число и на Федералния запас, да затегнат паричната политика, с цел да овладеят инфлацията. В края на предходната седмица, в речта си при откриването на годишния симпозиум на централните банкери в Джаксън Хол, щата Уайоминг, ръководителят на американската централна банка Джеръм Пауъл даде поръчка за още лихвени нараствания през настоящата полугодие, с която потопи световните борсови показатели до едномесечен най-малко на 29 август. 

В разбора за клиентите, озаглавен " Купувайте първични материали в този момент, тревожете се за рецесията по-късно ", специалистите на " Голдмън Сакс " показват, че фирмените акции могат да понесат загуби, в случай че инфлацията се задържи висока и че Федералният запас по-вероятно ще изненада с по-агресивен лихвен растеж ". И прибавят, че " суровините, въпреки това, са най-хубавият за вложение клас активи по време на късната фаза на цикъла когато търсенето остава по-високо от предлагането ". 

Други водещи банки от Уолстрийт бяха по-предпазливи във връзка с вероятността на борсовите артикули през последните месеци. Сред тях е и " Ситигруп ", която предизвести през юли, че котировките на суровия нефт могат да колабират до 65 щ. $ за барел до края на годината, в случай че настъпи криза, която свива потреблението.

В следобедните часове на 30 август фючърсните договори на суровия нефт вид " Брент " с доставка през октомври се търгуваха за 101.50 щ. $ за барел, а американският WTI - за малко над 94 $ за барел. 

Все отново, " Голдмън Сакс " признава, че бъдещето няма да е безоблачно, изключително в случай че зелените пари продължат да натрупат облаги - наклонност, която прави суровините по-скъпи за притежателите на други валути. Банкерите регистрират, че " макро-рамката е цялостна с провокации и че щатският $ може да продължи да нараства в кратковременен проект ".    
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР