Голдън Стейт Уориърс възстанови равенството във финалната серия за титлата

...
Голдън Стейт Уориърс възстанови равенството във финалната серия за титлата
Коментари Харесай

Воините изравниха серията срещу Бостън

Голдън Стейт Уориърс възвърне равенството във финалната серия за купата в НБА против отбора на Бостън Селтикс. Воденият от старши треньора Стив Кър тим на " воините " записа безупречно второ полувреме по пътя към безапелационна победа със 107:88 (31:30, 21:20, 35:14, 20:24) над " келтите " в мач №2 от борбата за трофея в най-силната лига в света.

Така домакините от Сан Франциско се поправиха сполучливо след изненадващото проваляне в първия дуел и изравняват серията при 1-1 победи преди третата среща, която ще се организира в четвъртък заран от 4:00 часа българско време в " Ти Ди Гардън " в Бостън.

Този път, за разлика от мач №1, баскетболистите на Уориърс съумяха да задържат построения си задатък в третата четвърт.

Трикратните първенци от предишното десетилетие вкараха седем тройки в интервала и удържаха противника до едвам 4/17 пукотевица от игра, с цел да си завоюват солидна преднина от 23 точки преди старта на последната четвърт при 87:64.

Както е известно, в първия дуел " воините " още веднъж се снабдиха с двуцифрен задатък в третата четвърт, само че разрешиха на играчите на Бостън да се завърнат и да откраднат успеха след ужасно извършен заключителен интервал от тяхна страна.

Възпитаниците на Стив Кър откриха противопоставяне против играчите, които им нанесоха най-вече вреди в откриващия дуел от серията. Ал Хорфърд и Маркъс Смарт вкараха по единствено две точки в мача, до момента в който Дерик Уайт означи 12 от пейката, само че при 4/13 пукотевица от игра.

Големите звезди на " келтите " Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун нанизаха надлежно по 28 и 17 точки, само че при неналичието на спомагателна помощ от своите съотборници Бостън просто нямаше по какъв начин да измъкне успеха през днешния ден.

Въпреки това " келтите " си свършиха работата на територията на противника и в този момент се насочат към " Търговско дружество Гардън " с мисълта да завоюват двете си семейства и да пернат в серията с 3-1 победи.

Изключително противен антирекорд записа звездата на Селтикс Джейсън Тейтъм, чийто +/- от -36 за 34-те си минути игрово време е най-лошият в цялата история на Финалите оттатък океана.

За тима на Голдън Стейт пък ново рекордно достижение записа водачът на отбора Стеф Къри, който прескочи границата от 70 маркирани тройки в плейофите за пети път в своята кариера.

Неговият съотборник Клей Томпсън е единственият различен състезател в историята на НБА, който е правил нещо сходно, и то в границите на два сезона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР