Годишнината от десанта в Нормандия ще бъде отбелязана без президента

...
Годишнината от десанта в Нормандия ще бъде отбелязана без президента
Коментари Харесай

Франция реши: без Путин на годишнината от десанта в Нормандия

Годишнината от десанта в Нормандия ще бъде маркирана без президента на Русия Владимир Путин. Франция съобщи, че няма да го предложения на отбелязването на 80-ия празник от десанта на Съюзническите сили през Втората международна война, съобщи ДПА. Въпреки това Русия ще бъде поканена да изпрати собствен представител.

„ Русия води война против Украйна повече от две години, Франция строго осъжда това “, обявиха уредници на събитието, за което беше обявено през днешния ден.

„ Предвид събитията президентът Путин няма да бъде поканен да взе участие във възпоменателната гала във връзка годишнината от Десанта в Нормандия.
Въпреки това Русия ще има опция да изпрати собствен представител,
с цел да се отдаде респект на уговорката и жертвите от Съветския съюз и приноса им за успеха през 1945 година “, обявиха те.

Международната възпоменателна гала с водачи от целия свят ще се организира на 6 юни на крайбрежието на Нормандия. Путин участва на церемониите в Северна Франция преди 10 години и се срещна с тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама. А също по този начин и с други международни водачи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мащабната военна интервенция преди 80 години предшества освобождението на Франция и Западна Европа от въздействието на нацистите. Около 4100 десантни кораба с повече от 150 000 бойци потеглят към Северна Франция от английския пристанищен град Портсмът. Войниците от Съюзническите сили в деня на интервенцията са главно от Съединени американски щати, Англия, Канада, Полша и Франция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР