Заедно със САЩ и още 16 държави България призова днес

...
Заедно със САЩ и още 16 държави България призова днес
Коментари Харесай

Заедно със САЩ и още 16 държави: поискахме „Хамас“ да пусне заложниците

Заедно със Съединени американски щати и още 16 страни България прикани през днешния ден палестинското придвижване „ Хамас “
да освободи болните, възрастните и ранени заложници
като метод да се постави завършек на рецесията в линията Газа. Това съобщи „ Ройтерс “.

„ Призоваваме към неотложно освобождение на всички заложници, държани от „ Хамас “ в Газа към този момент повече от 200 дни “. Това написа в взаимното заявление на страните. То беше наречено от почитан американски чиновник „ необикновена проява на единение “.

Според Ройтерс всичките 18 страни имат отвлечени от „ Хамас “ жители. В същото време минават към този момент шест месеца от деня, в който палестинското придвижване извърши нахлуване в южната част на Израел. То беше на 7 октомври и при него починаха към 1200 души.

Сред подписалите апела са водачите на Австрия, Аржентина, Бразилия, България, Англия, Германия, Дания, Испания. А също Канада, Колумбия, Полша, Португалия, Румъния, Съединени американски щати, Сърбия, Тайланд, Унгария и Франция.

„ Подчертаваме, че препоръчаното съглашение за освобождението на заложниците може да докара до неотложно и дълготрайно помирение в Газа,
което ще помогне за притока на спомагателна нужна филантропична помощ в нея
и ще докара до благонадежден завършек на бойните дейности “, написа в заявката, представено от Българска телеграфна агенция.

Високопоставен американски чиновник, уведомил публицистите за документа, съобщи, че има някои индикации, че
съглашение за рецесията със заложниците е допустимо,
само че добави, че това не е несъмнено. Той не даде детайлности. Но сподели, че решението зависи от „ един човек “ – (военния) водач на „ Хамас “ Яхия Синуар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР