Годишната среща на върха на ООН за климата започва от

...
Годишната среща на върха на ООН за климата започва от
Коментари Харесай

Световни лидери искат средната температура да не надхвърли 1.5º С от нивата на доиндустриалната епоха

Годишната среща на върха на Организация на обединените нации за климата стартира от 30 ноември в Дубай.Лидерите ще положат старания да се спогодят междинната световна температура да не надвиши 1.5 градуса по Целзий над равнищата от доиндустриалната ера. Тази стойност е считана от учените за предел за отбягване на рискови климатични феномени. Критици настояват, че времето изтича и водачите би трябвало „ да стартират да работят “.
Основен детайл от рецензиите към Обединените арабски емирства, които са хазаин, е, че те са главен производител на нефт. Произвеждат към 4 милиона барела недопечен нефт дневно. Той отива на международните пазари и когато изгаря, се отделят излъчвания, които подхранват промените на климата.
Джон Гамбрел – шеф отдел „ Персийски залив и Иран “ в Асошиейтед прес

Има рецензии за избора на страна хазаин и за ръководителя на самата конференция – Султан ал Джабер, който е и основен изпълнителен шеф на националната петролна компания на Абу Даби. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани от Антарктида международните водачи да подхващат незабавни дейности за спасяването на планетата.Въпреки влошеното си здраве папа Франциск също ще участва на срещата и ще играе основна посредническа роля.Близо 70 000 делегати от 198 страни са упълномощени за събитието. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР