Годишната инфлация в Аржентина надмина 211% през декември, достигайки най-високото

...
Годишната инфлация в Аржентина надмина 211% през декември, достигайки най-високото
Коментари Харесай

Инфлацията в Аржентина надхвърли 200% на годишна база

Годишната инфлация в Аржентина надмина 211% през декември, достигайки най-високото си равнище от началото на 90-те години на предишния век. Това заяви организация Ройтерс.

Месечната инфлация в южноамериканската страна доближи 25,5% през месец декември, малко под прогнозите, след, откакто държавното управление на Милей встъпи в служба на 10 декември, обещавайки да овладее инфлацията.

Нарастващата инфлация прати Аржентина преди всичко по този индикатор в Южна Америка, изпреварвайки досегашния водач Венецуела, където инфлацията през 2023 година бе 193% на годишна база.

Докато високата инфлация преследва Аржентина от години, темпът на нарастване на цените в този момент е на най-високото равнище от началото на 90-те години , когато страната излизаше от интервал на хиперинфлация.

, който пристигна на власт с помощта на гнева на гласоподавателите от влошаващата се икономическа обстановка, се стреми да употребява строги ограничения за икономии, с цел да понижи инфлацията, да понижи огромния фискален недостиг и да възвърне държавната хазна. Той предизвести, че ще отнеме време. По думите му нещата може да се влошат, преди да се подобрят.
 Инфлацията в Аржентина стигна 32-годишен връх
Инфлацията в Аржентина стигна 32-годишен връх

Тя се увеличи до 124% на годишна основа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР