Години наред следователите в Кандлър, Северна Каролина, се чудят какво

...
Години наред следователите в Кандлър, Северна Каролина, се чудят какво
Коментари Харесай

Как една домашна патица разкри убийство

Години наред следователите в Кандлър, Северна Каролина, се чудят какво се е случило с 92-годишната Нели Лусил Съливан, за която подозират, че е била убита от нейната внучката и брачна половинка й.

Въпросната водолюбива птичка открива останките на Съливан, откакто на 14 април 2022 година се напъхва под стълбите на каравана, където в миналото са живели внучката на жертвата, Анджела Лусил Уамсли и брачният партньор на Анджела Марк Алън Барнс. Новите жители на караваната – и стопани на патицата – потеглят да гонят своя домакински любим да излезе отдолу под къщата им и по този начин намират останките на Съливан.

Последвалата аутопсия удостоверява самоличността на Съливан. Разследващите обаче не оповестяват формалната причина за гибелта.

По-рано Уокър изяснява пред WLOS, че Уамсли и Барнс са изпратили следователите да „ преследват дивите гъски “, когато става дума за намиране на останките на Съливан. Съливан е оповестена за изчезнала през 2020 година и полицията от дълго време подозира, че тя е умряла от ръцете на Уамсли и Барнс, с които е живяла. Двойката даже е задържана през декември 2020 година и упрекната в укриване на тяло, дружно с дълъг лист от други закононарушения.

„ Почти незабавно стана ясно, че мис Съливан е изчезнала при, може да се каже, подозрителни условия “, споделя Уокър пред WLOS. И прибавя: „ Марк Барнс в действителност ни изпрати да гоним дивите гъски, по този начин да се каже, като ни накара да копаем няколко дни на място, където доста добре знаеше, че няма да намерим нищо.

Според съседи Съливан може да е била в неопределеност от още по-дълго време – и наподобява е потърпевша от ръцете на Уамсли и Барнс. Белинда Муди сподели пред кореспонденти, че Съливан не е била виждана „ от години “ преди арестите.

„ Тя беше сладка дребна, остаряла дама “, споделя Муди пред WLOS през декември 2020 година, откакто Барнс е упрекната в прикриване на гибелта й. „ Тя би ви дала облеклата от гърба си, в случай че можеше. Тя направи на щерка ми черна мантия за Хелоуин от завеса за душ, която имаше подръка. Тя просто беше доста блага. “

Муди изяснява, че откакто Съливан се е разболяла, е отишла за малко в болничното заведение и в старешки дом, след което се е върнала вкъщи. Но по-късно никой повече не я е виждал. Междувременно, съгласно Уокър, Уамсли и Барнс са траяли да събират обществените й добавки и пенсия и даже са траяли да презаверяват рецептите й за медикаменти.

„ Чудих се какво е станало с нея. Много се тормозих “, споделя Муди за WLOS, добавяйки: „ Марк и Анджи излизаха по цяла нощ и оставяха баба си сама, без храна. Понякога й носехме храна. “

 Pacific Black Ducks on pond ducking

Патиците като цяло имат доста стопански приложения: те се отглеждат за тяхното месо, яйца и пера (особено пуха) – почти 3 милиарда патици се колят всяка година за месо в международен мащаб. Те също се отглеждат и за отглеждат от птичари и постоянно се демонстрират по зоологически градини. Почти всички разновидности на домашните патици произлизат от зелената патица (Anas platyrhynchos), като се изключи мускусната патица (Cairina moschata).

През 2002 година психологът Ричард Уайзман и сътрудниците му от Университета в Хертфордшир, Англия, приключват едногодишния опит LaughLab, стигайки до заключението, че от всички животни патиците провокират най-вече усмивки и хумор; той споделя: „ Ако ще разказвате смешка с животно, дано то да е патица. “ Думата „ патица “ може да се е трансформирала в смешна на доста езици, евентуално тъй като те се възприемат като глупави в доста култури поради своя външен тип и/или държание.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР