Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции

...
Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции
Коментари Харесай

Президентът даде началото на 19-ото издание на „Българската Коледа“

Години наред „ Българската Коледа “ способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни вяра, че дружно можем да създадем по този начин, че България да има едно по-добро бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев в детското поделение на Клиниката по очни заболявания към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Александровска “ в София. В наличието на лекари, деца и родители президентът разгласи старта на 19-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа”, която се организира под негов патронаж. Президентът беше придружаван от брачна половинка му Десислава Радева, оповестиха от прессекретариата на държавни глава.

Държавният глава акцентира, че с поддръжката на цялото ни общество, с напъните на лекарите и със своята бистрота и успеваемост, „ Българската Коледа “ се е трансформирала в идея, която се употребява с голяма социална поддръжка и доверие. Благотворителната самодейност изостря и публичното внимание към проблемите и политиките към детското опазване на здравето в страната.

„ Благодаря ви за всеотдайността и грижите към дребните пациенти, за високия професионализъм и волята, която проявявате всеки ден във вашата сложна и извънредно благородна специалност “, обърна се президентът Радев към присъстващите лекари.



Кампанията, която ще продължи през цялата последваща година е под наслов „ Дари вяра на дете в неволя “. Президентът уточни, че новото издание на самодейността е в поддръжка на децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване. Основната цел на „ Българската Коледа “ акция 2021/2022 е да подкрепи подобряването на диагностично–лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.



Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, 18-ото издание на „ Българската Коледа “, отдадена на децата с тежки хронични болести, разполага с бюджет от 1 850 000 лева Подпомогнати са 500 деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. В развой на доставка е здравна инсталация за 27 лечебни заведения от цялата страна. „ Особено сме удовлетворени, че успяхме да осигурим актуален високотехнологичен уред – “RED Digital Cаmera”, особено за детското поделение на Клиниката по очни заболявания към УМБАЛ „ Александровска “, акцентира президентът Радев. Държавният глава изрази вяра, че с помощта на напъните на лекарите и на високотехнологичната инсталация все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, затруднения на по-късен стадий от развиването и допустима загуба на зрение.



Президентът и неговата брачна половинка разговаряха с управлението на УМБАЛ „ Александровска “. В срещата участваха шефът на болничното заведение доктор Атанас Атанасов, доцент доктор Александър Оскар - шеф на Клиниката по очни заболявания, доцент доктор Галина Димитрова - началник на Детско очно поделение и проф. доктор Ива Петкова. В рамките на срещата представителите на управлението на лечебното заведение споделиха огромния интерес на млади лекари към специализация в болничното заведение. Сред акцентите в диалога сред президента и медицинските експерти бе и нуждата от подобряването на материалната база на болничното заведение и на обособените клиники в нея.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР