Годината е 1999, а мястото е Пенсилвания. Караоке бар, в

...
Годината е 1999, а мястото е Пенсилвания. Караоке бар, в
Коментари Харесай

Тейлър Суифт: Как се прави история?

Годината е 1999, а мястото е Пенсилвания. Караоке бар, в който към този момент съвсем всички са изморени от неталантливите персони, които излизат на сцената и хващат микрофона. Тогава на сцената се качва едно малко, русо момиче и впечатлява цялата публика. Името ѝ – Тейлър Суифт.

Родена на 13 декември 1989г. Тейлър е „ обречена “ на популярност. Едва на 11, тя изпява националния химн преди баскетболен мач на Филаделфия Севънти Сиксърс. По същото време стартира да свири на китара.

С инструмента я среща експерт, който идва в къщата на родителите ѝ, с цел да поправи домашния компютър. Той я учи на няколко акомпанимента, а по-късно Суифт продължава с уроците към този момент професионално.

Мечтата ѝ да стане певица я превзема още в детството. На 11 тя записва демо, което изпраща в Нашвил, само че оттова ѝ връщат отвод, който вместо да пречупи бъдещата звезда, я нахъсва още повече да работи към съвършенство.

Дебютният албум на звездата носи нейното име, а единствено в първата седмица от стартирането му през 2006г. съумява да продаде над 60 хиляди копия. Достига до номер 1 в класацията на Билборд за кънтри албуми и до номер 5 в Билборд топ 200.

Успехът на Суифт не стопира дотук. Вторият ѝ албум „ Fearless “ излиза през 2008 година ѝ е най-тегленият кънтри албум в историята, а 7 от песните му попадат в класацията топ 100 едновременно.

Три разнообразни песни доближават до над 2 млн. платени тегления. Тейлър получава премия „ Грами “ за албум на годината, най-хубав кънтри албум и най-хубава ария за White Horse.

Тейлър Суифт към този момент е звезда.

Славата стартира да я превзема и тя натрупа триумф след триумф. Под светлините на прожекторите тя израства, което тормози мнозина от почитателите ѝ дали няма да се поддаде на напрежението и да посегне към опиатите.

За благополучие, Суифт остава една от дребното звезди, които към момента не са влезнали в спиралата на пороците и няма данни за използването на опиати и алкохол.

Любовният ѝ живот също се развива под лупа. Първата ѝ известна връзка е с Джо Джонас от Jonas Brothers. След раздялата им, която по думите на Суифт е станала с текстово известие от Джо, певицата стартира да написа песни за разлъка и в тях леко да загатва за проблемите с гаджетата си.

В един миг критиците започнаха да се чудят дали тя не стартира връзка, единствено с цел да я приключи след време и това да ѝ служи като ентусиазъм за написването на нов албум.

Творчеството ѝ поема внезапен завой и тя от кънтри песни стартира да прави такива с сантиментална тема и ориентирани към по-младата аудитория.

Песни като „ You Belong with Me “, „ We are Never Ever Getting Back Together “, „ I Knew You Were Trouble “ и други се трансформират в химни на девойки по целия свят, които страдат по несподелена обич или се възвръщат след разлъка.

Със славата идват и проблемите. Тейлър попада в няколко абсурда с други звезди, измежду които Кание Уест и Кейти Пери. С първия се заформи скандал откакто рапърът загатна, че Суифт става известна на негов тил.

В речта си на премиите „ Грами “ през 2016г. певицата дава отговор на нападката като декларира, че известността и триумфите са си единствено нейни и извоювани с труд.

С певицата Кейти Пери враждата беше малко по-сериозна и много по-популяризирана. Двете се скараха поради опит на Пери да наеме танцьори от турнето на Суифт.

Последваха песни и от двете, за които се допуска, че са въодушевени от враждата. Тейлър пусна парчето „ Bad Blood “, а Пери отговори с песента „ Swish Swish “. В момента двете към този момент са сдобрени и даже участваха в общ клип към новата ария на Суифт „ You need to calm down “.

Тейлър е единствената певица, която съумява сама да се измести от първото място в класациите. Това става, когато шлагерът ѝ „ Blank space “ детронира „ Shake it off “ в класацията на Билборд топ 100.

Освен продажбата на над 34 млн. копия по света, Суифт печели и голям брой награди. Тя е носителка на 10 награди „ Грами “, 33 награди „ Билборд “ и също толкоз „ Американски музикални награди “. Последното ѝ турне „ Reputation tour “ е най-продаваното турне в историята като беше изработен и филм за него, пуснат по Нетфликс.

13 години след издаването на първия си сингъл, разпродадени турнета, многочислени награди и щастлива връзка с артиста Джон Алън, Тейлър Суифт продължава да написа история като една от най-продаваните и обичани реализатори в целия свят.

Източник: tialoto
Снимки: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР