Година след старта на „прорез манията“, производителите вече търсят нови

...
Година след старта на „прорез манията“, производителите вече търсят нови
Коментари Харесай

Lenovo Z5s може да изпревари Galaxy S10 като първия модел с миниатюрна предна камера

Година след старта на „прорез манията“, производителите към този момент търсят нови дизайнерски решения за предния панел на телефоните. Един подобен метод е „дупчицата“, която заменя по-големия разрез на екрана.
Ново изтекло видео демонстрира идния Lenovo Z5s с неговата микроскопична селфи камера. Тя е напълно мъничко и елегантно решение; дупчицата се побира в средата на лентата с известията. Така телефонът най-вероятно ще стане първият комерсиално наличен модел с такава камера. Lenovo Z5s към този момент получи документ от китайския информационен регулатор TENAA, тъй че премиерата му евентуално е въпрос единствено на време.

На собствен ред, за Samsung и Huawei се твърди, че работят по сходна технология, само че към този момент с камера, изместена в левия горен ъгъл. Такова разположение може би е по-добро, защото няма да пречи толкоз на детайлите от потребителския интерфейс. Най-вероятно ще го забележим първо при флагмана Galaxy S10.

Независимо от разположението, допуска се, че телефоните с микроскопична селфи камера ще имат програмен продукт, който не разрешава възпроизвеждането на наличие (например видео или игра) под нея, тъй че да не се получи сляпо леке , което действително да не може да видите. Перфектно решение? Със сигурност не, само че това явно е идната стъпка към изцяло безрамков екран.



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР