Година и половина, след като Москва започна палномащабна война срещу

...
Година и половина, след като Москва започна палномащабна война срещу
Коментари Харесай

Парад на унищожени руски танкове в Киев за Деня на независимостта на Украйна

Година и половина, откакто Москва стартира палномащабна война против Украйна, надявайки се нейните танкове да преминат тържествено по улиците на Киев, украинската страна показва мащаба на съветските военни загуби в хода на контраофанзивата, заяви " Укринформ ".

Изгорели съветски бойни танкове, бронетранспортьори, самоходна артилерия и даже остатъци от свалени съветски ракети извършиха основната улица на Киев в очакване на Деня на независимостта на Украйна.

Подобен театър се състоя и по време на миналогодишния Ден на независимостта, само че през тази година парадът отбелязва 18 месеца от началото на войната.

В украинската столица не се плануват обществени прояви по случай Деня на независимостта, като се изключи парада на пленена съветска военна техника.

Говорител на украинската организация за военно разузнаване съобщи по-рано през този месец, че се чака Русия да извърши серия от ракетни офанзиви на националния празник на Украйна.

Анализаторите показват, че съветският президент Владимир Путин е считал, че ще направи пробив през украинска територия и ще превземе Киев единствено няколко дни откакто войските на Москва пресекат границата през февруари 2022 година

Русия обаче не съумя да извоюва надзор над Киев, съгласно специалисти съветските арсенали от танкове и военни транспортни средства са понесли обилни вреди през първите седмици на войната.

Руските бойци са били принудени да предадат голям брой танкове на Украйна и са изгубили доста способни екипажи.

Оценките за мащаба на загубите на транспортни средства, изгубени от Русия и Украйна, се разграничават, само че западните специалисти правят оценка, че украинските отчети са най-близо до истината.

В понеделник Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че от 24 февруари 2022 година до момента Кремъл е изгубил 4358 танка./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР