Гневни протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в град Абадан,

...
Гневни протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в град Абадан,
Коментари Харесай

Иран: Сблъсъци между протестиращи и полицията заради рухналата сграда, взела 31 жертви

Гневни протестиращи влязоха в конфликти с полицията в град Абадан, където 31 души починаха в руините на срутила се постройка, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки локални медии.

Официалната иранска организация ИРНА заяви, че отдолу под руините на строящата се постройка на мола " Метропол ", която рухна преди седмица, са били извадени още две тела. Така починалите станаха 31. Спасителни екипи не престават да разчистват отломките, издирвайки други жертви. Двама от 37-те потърпевши остават в болница. Според организация " Тасним " под руините има още тела.

Срутването провокира полемика за сигурността на други сходни здания в цялата страна и открои рецесията в иранското строителство. Освен това нещастието подсети на мнозина за пожара и сриването на постройката " Пласко " в Техеран, при което починаха 26 души.

Гневни протестиращи излязоха на улиците на Абадан през последната седмица, което докара до безредици и конфликти със силите за битка с безредиците.

Агенция " Фарс " заяви, че край срутилата се постройка са се били събрали опечалени и някои от тях нападнали ефирен екип, който правел материал за нещастието. Полицията е била принудена да разпръсне събралите се, с цел да възвърне реда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР