Гневът срещу пенсионната реформа във Франция не показва признаци за

...
Гневът срещу пенсионната реформа във Франция не показва признаци за
Коментари Харесай

След месеци мълчание и протести: Макрон с обръщение към французите за пенсионната реформа

Гневът против пенсионната промяна във Франция не демонстрира признаци за намаляване ден откакто държавното управление оцеля след два вота на съмнение. Французите в Париж показаха възмущението си от потреблението на парламентарен инструмент от президента Макрон, с цел да прокара промяната през Народното събрание. От Париж предава кореспондентът на Euronews Анелиз Боржес: 

Напрежението във Франция остава високо, ден откакто държавното управление на Еманюел Макрон оцеля на косъм при избор на съмнение в Народното събрание. Протести избухнаха малко след несполучилото гласоподаване и още един път във вторник. Хората излизат по улиците в центъра на Париж с искане за анулация на пенсионната промяна. Освен това те споделят, че са много обезпокоени от метода, по който се вършат нещата в тази страна, от метода, по който Макрон ръководи Франция, от обстоятелството, че той употребява специфичен парламентарен механизъм, с цел да заобиколи Народното събрание и да прокара промяната си.

Хората споделят, че това е недемократично. Те настояват, че Макрон е опасност за френската народна власт и френските институции.

Ще бъде доста забавно да чуем какво ще каже Еманюел Макрон за това. Той ще наруши мълчанието си, давайки телевизионно изявление в сряда. Въпреки това политическите анализатори и голямото болшинство от протестиращите в Париж не чакат огромни вести в сряда.

Те не чакат Макрон да се поддаде на натиска от народа, най-малко не още. За четвъртък е свикана поредна национална стачка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР