Гневът е нормално усещане и може да бъде положителна емоция,

...
Гневът е нормално усещане и може да бъде положителна емоция,
Коментари Харесай

Как да контролирате гнева си

Гневът е обикновено чувство и може да бъде позитивна страст, което ви оказва помощ да преодолеете своите проблеми, без значение дали това е на работа или вкъщи.

Гневът обаче може да се трансформира в проблем, изключително в случай че води до експанзия, прояви или даже физически променливи положения.

Контролът на гнева е значим, с цел да ви помогне да избягвате да казвате или вършиме нещо, за което може да съжалявате. Преди гневът да ескалира, можете да употребявате характерни техники за управление на гнева.

Ето 25 метода, по които можете да контролирате гнева си:

1. Преброй

Пребройте до 10. Ако гневът ви е ескалирал, пребройте до 100. Като е потвърдено, че противоположното преброяване (от 10 или от 100) е по-ефикасно.

В момента, в който вие броите, сърдечният ви темп ще се забави и гневът ви евентуално ще намалее.

2. Поеми си мирис

Дишането ти става плитко и форсира, до момента в който се ядосваш. Обърни тази наклонност (и гнева си), като поемаш мудни и дълбоки вдишвания от носа си и издишване от устата си за няколко секунди.

3. Разходи се

Надежден източник може да помогне за усмиряване на нервите и понижаване на гнева. Отиди да се разходиш, карай колело, или удари няколко топки за голф. Всичко, което те кара да се раздвижиш крайниците, е положително за мозъка и тялото.

4. Отпусни мускулите си

Бавно отпуснете разнообразни мускулни групи в тялото си, един по един. Когато си под напрежение и освобождаваш, взимаш мудни и съзнателни вдишвания.

5. Повторете една мантра

Намерете дума или фраза, която ви оказва помощ да се успокоите и да се концентрирайте. Повтаряйте тази дума още веднъж и още веднъж на себе си, когато сте смутени. " Отпуснете се ", " умерено, и " ще се оправиш " са всички положителни образци.

6. Разтягане

Разтягането на шията и раменете са положителни образци за успокояващи придвижвания, сходни на йога, които могат да ви оказват помощ да контролирате тялото си и да впрегнете страстите си. Няма изтънчено съоръжение.

7. Умствено бягство

Промъквайте се в тиха стая, затваряйте си очите и се упражнявайте да се пресъздавате на релаксираща сцена. Съсредоточете се върху детайлите във въображаемата сцена: какъв цвят е водата? Колко високи са планините? Как звучат тези птици? Тази процедура може да ви помогне да намерите успокоение измежду гнева.

8. Възпроизвеждане на някои мелодии

 Музика против яд

Нека музиката те придвижи надалеч от възприятията ти. Поставете слушалки или се плъзнете до колата си. Увеличете обичаната си музика.

9. Спри да приказваш

Когато си под пара, може да се изкушиш да приказваш, без да мислиш, само че по-вероятно е само да си навредиш. Престори се, че устните ти са залепени, тъкмо както го правеше като дете. Този миг без говорене ще даде време да съберете мислите си.

10. Вземете време за изчакване

Дай си отмора. Стойте настрани от другите. В това безшумно време можете да обработвате събития и да върнете страстите си в неутрално състояние. Може даже да намерите този път надалеч от другите за много потребен и да го насрочите в всекидневието си.

11. Предприемане на дейности

Впрегнете гневната си сила. Подпишете петиция. Напиши записка на длъжностно лице. Направи нещо положително за някой различен. Изсипете силата и страстите си в нещо, което е здравословно и продуктивно.

12. Пишете в дневника си

Това, което не можеш да кажеш, може да пишеш. Записвайте какво усещате и по какъв начин желаете да реагирате. Обработването му посредством писмена дума може да ви помогне да се успокоите и да преосмислите събитията, водещи до вашите усеща.

13. Репетирайте вашия отговор

Предотвратявайте експлоадиране, като репетирате какво ще кажете или по какъв начин ще подхождате към казуса в бъдеще. Този интервал на подготовки ви дава време да изиграете в функции няколко вероятни решения също.

14. Изображение на знак стоп

Универсалният знак за прекъсване може да ви помогне да се успокоите, когато сте ядосани. Това е бърз метод да ви помогне да пресъздавате потребността да спрете себе си, дейностите си и да избегнете казуса.

15. Променете рутината си

Ако бавното ви пътешестване до работа ви ядосва, преди да сте пили кафе, намерете нов маршрут. Помислете за варианти, които може да лишават повече време, само че да ви оставят по-малко смутени най-после.

16. Говорете с другар

Разговорите с правилен приятел са постоянно потребни.

17. Смейте се

 Смейте се за надзор на гнева

Отърви се от гнева си, търсейки метод да се смееш, без значение дали това е игра с децата, гледане на телевизия или приплъзване меми.

18. Практическа признателност

Съсредоточете се върху това, което е вярно, когато всичко ви се коства неверно. Да осъзнаеш какъв брой доста положителни неща имаш в живота си, може да ти помогне да неутрализираш гнева и да обърнеш обстановката.

19. Задаване на таймер

Първото нещо, което ти идва мислено, когато си сърдит, евентуално не е нещото, което би трябвало да кажеш. Дайте си избран час, преди да отговорите. Този метод ще ви помогне да бъдете по-спокойни и по-кротки.

20. Напишете писмо

Напиши писмо или имейл на индивида, който те ядоса. След това го изтрий. Често изразяването на страстите в някаква форма е всичко, което желаете, даже и да е в нещо, което в никакъв случай няма да бъде забелязано.

21. Представете си, че им простите

Да намериш смелостта да простиш на някой, който те е наранил, лишава доста прочувствени умения. Ако не можете да отидете толкоз надалеч, можете най-малко да се преструвате, че им простите, и ще почувствате, че гневът ви се изплъзва.

22. Проявете съпричастност

Опитайте се да ходите в обувките на другия човек и да видите обстановката от неговата позиция. Когато разкажете историята или изживеете събитията, както го виждат те, може да получите ново схващане и да станете по-малко ядосани.

23. Изразявайте гнева си

 Изразявайте страстите си, с цел да не сте гневни

Добре е да кажеш по какъв начин се чувстваш, стига да се оправиш с това по верния метод. Помолете приближен другар да ви помогне за спокоен отговор. Изблиците не вземат решение никакви проблеми, само че зрял разговор може да помогне за понижаване на напрежението и облекчение на гнева. Може също по този начин да предотврати бъдещи проблеми.

24. Намерете изобретателен канал

Впрегнете гнева си в нещо потребно. Обмислете рисуването, градинарството или писането на лирика, когато сте смутени. Емоциите са могъщи вдъхновения за изобретателни персони. Използвай твоя, с цел да понижиш гнева.

25. Намерете най-непосредственото решение

Може да си сърдит, че детето ви още веднъж е оставило в стаята си неразбория, преди да отиде в приятелчето си. Затворете вратата. Можете краткотрайно да прекратите гнева си, като се пробвате да не мислите за нищо.

Гневът е естествена страст, която всеки претърпява понякога. Въпреки това, в случай че откриете, че гневът ви се трансформира в експанзия или прояви, би трябвало да намерите здравословни способи за справяне с гнева.

Ако тези препоръки не оказват помощ, помислете за диалог с вашия доктор. Специалист или терапевт може да ви помогне да преборите главните фактори, които способстват за яд и други прочувствени проблеми.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР