Гмуркачът записва зловещия момент, в който се сблъскват лице в лице с огромна „риба на Страшния съд“: „Няма научно доказателство…“

...
Водолазите в района Ruifang в Тайван се натъкнаха на същество,
Коментари Харесай

Водолазите в района Ruifang в Тайван се натъкнаха на същество, което мнозина вярват, че е ужасна поличба: гигантска риба гребло, съобщава New York Post.

Какво се случи?

През юли онлайн се появи видеозапис от инструктора по гмуркане Уанг Ченг-Ру. На него се виждаше сребриста, подобна на огледало риба гребло, оценена на дължина около 6,5 фута, висяща вертикално във водата. Въпреки че рибата изглеждаше жива, тя не реагира, когато няколко гмуркачи се приближиха до нея и един дори докосна невероятното създание.

Според National Geographic рибата гребло може да достигне до 56 фута дължина, което прави това е малък екземпляр. Те обикновено живеят на стотици или хиляди фута надолу в океана и почти никога не се появяват близо до повърхността. Поради тази причина повечето риби гребло, които хората виждат, са мъртви – и дори тогава те са рядкост.

Защо наблюдението на риба гребло има значение?

Както обяснява New York Post, има е общоприето народно вярване, че забелязването на риба гребло е лоша поличба. Твърди се, че рибите изплуват на повърхността точно преди голямо земетресение.

Въпреки това Хироюки Мотомура, професор по ихтиология в университета в Кагошима, каза пред New York Post, че това всъщност не е така. „Няма научни доказателства за връзка, така че не мисля, че хората трябва да се тревожат“, каза Мотомура. „Вярвам, че тези риби са склонни да се издигат на повърхността, когато физическото им състояние е лошо, издигайки се по водни течения, поради което толкова често са мъртви, когато бъдат намерени.“

В този случай рибата гребло имаше дупки по тялото си от това, което Уанг вярваше, че е нападение на акула. „Трябва да е умирало, така че е плувало в по-плитки води“, каза той пред Jam Press.

Въпреки че може да не е знак за предстоящи неща, това наблюдение беше рядък шанс да се види това невероятно и натрапчиво създание в природата, докато е било все още живо.

Какво можете да направите, за да помогнете на рибата-гребло?

В момента учените не знаят много за популацията на рибата-гребло или как се държат в див. Както посочва Oceana, тяхното дълбоководно местообитание ги прави трудни за изучаване - което също прави несигурно как фактори като замърсяване и повишаване на температурите им влияят.

Въпреки това, човешката дейност има драматичен ефект върху останалата част от океан и е трудно да си представим, че рибата гребло е напълно незасегната. Даряването за опазване на морето, минимизиране на количеството пластмаса, което използвате, и преминаване от газ към електричество за намаляване на замърсяването на въздуха са солидни начини, по които обикновеният човек може да помогне за опазването на океана.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които ви улесняват да помогнете на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР