Глутници кучета тормозят жителите на Плевен.Светла Гаврилова е заснела глутница

...
Глутници кучета тормозят жителите на Плевен.Светла Гаврилова е заснела глутница
Коментари Харесай

Плевенчани питат: Кмете, как спокойно да изпращаме децата си на училище?

Глутници кучета тормозят жителите на Плевен.

Светла Гаврилова е снимала глутница кучета, които се разхождат по улиците из Плевен в 06:30 ч. сутринта. Поне дванадесет са кучетата на една от фотосите, споделени в обществената мрежа Facebook.

" Кмете, по какъв начин умерено да изпращаме децата си на учебно заведение? ", този въпрос Светла Гаврилова насочва към кмета на града Георг Спартански.

Снимките с уличните кучета са снимани на кръстовището на ул. " Стоян Михайловски " и ул. " Климент Охридски ", а Илиан Симеонов, който живее в този регион, споделя, че хората се страхуват от обстоятелството, че има действителна опция да бъдат нахапани.

" Живея в този квартал и е ужасно. Страшно е за нас, за децата ни, за домашните ни любимци, когато ги разхождаме ", написа Симеонов.

Мъжът отбелязва, че през последните години са се случвали редица произшествия.

" Най-опасно става, в случай че носиш или консумираш храна - ще те изядат жив ", безапелационен е той.

Според Илиан броят на уличните кучета в Плевен се усилва, а локалната власт не подхваща дейности, свързани с решението на този проблем. 

" Решение има, само че сигурно не и в Плевен, където от години управниците ни не си подвигат носа и г**а от плочките на центъра. Същите тези политици, които обещаваха какво ли не, когато идваха на власт. Г-н Спартански да попита своя заместител, чиято идея при стъпването му в служба беше да реши проблемите с каруците и бездомните кучета, до каква степен стигна с решаването на казуса. Мен никой от тях не ме брои за жив, само че мога да му кажа - каруци бол, а кучетата се усилват съществено ", написа още Симеонов.

Друг гражданин на Плевен отбелязва, че огромна част уличните кучета в града са рискови и се спускат на хората.

" Всеки да си прибере по едно куче и няма да има бездомни ", предложи плевенчанка.

Припомнете си, че през месец март ви съобщихме, че нападателно куче е захапало плевенчанин, а след това се спуснало и на жена.

Пострадалият обясни, че кучето е бездомно. Било с бежав цвят, имало и ушна марка. Тогава мъжът призовава способените органи да се намесят, с цел да няма други пострадали.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР