Глобяват общината в Невестино за незаконно изхвърлени тонове боклук на

...
Глобяват общината в Невестино за незаконно изхвърлени тонове боклук на
Коментари Харесай

Глоба за общината в Невестино за тонове боклук, изхвърлени незаконно

Глобяват общината в Невестино за нелегално изхвърлени тонове отпадък на закритото бунище край селото. Регионална инспекция за опазване на околната среда наложила санкция на общината поради стотици тонове отпадък, изхвърлен на закритото преди повече от две години бунище край селото, оповестяват от администрацията.

По-рано Районна прокуратура - Кюстендил разпореди следствие по постъпил сигнал от жители за нелегално изхвърлени в огромни количества боклук на сметището, което би трябвало да е закрито и да не се употребява.

Повече от 10 дни продължава следствието кой тъкмо е изхвърлил огромните количества отпадък. Общината по личен път е открила един от нарушителите. Той ще бъде санкциониран, сподели пред БНР зам.-кметът на Невестино - Йордан Глогов.

Същевременно общината изпитва все по-големи компликации по сметосъбиране през летния сезон поради доста хора от София, Кюстендил, Перник, изнесли се от градовете поради Covid рецесията по селата в Невестино.

От две години общината кара със закупен по бюджета камион, събраната боклук до депото в Самоков, което е на към 80 километра в едната посока. И по тази причина заплаща съществени разноски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР