Глобите за нарушения на пътя значително ще бъдат увеличени.В момента

...
Глобите за нарушения на пътя значително ще бъдат увеличени.В момента
Коментари Харесай

Ще продавате колата заради нови глоби от КАТ

Глобите за нарушавания на пътя доста ще бъдат увеличени.

В момента глобите са прекомерно ниски и не работят задоволително респектиращо на нарушителите.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов организира оперативно заседание, на което сложи два съществени акцента, предпочитани за Министерството на вътрешните работи - ефикасното противопоставяне на незаконната миграция и ограниченията, свързани с пътната сигурност, съобщи Кросс.

Калин Стоянов регистрира трайна наклонност на понижаване на мигрантския напън от септември месец насам, което се регистрира и в отчета на Фронтекс. Расте и броят на върнатите мигранти от България, най-много към страните по генезис. В момента се назначават нови чиновници, тече тяхното образование. Предстои доставка на 360 вископроходими автомобила за Главна дирекция " Гранична полиция ".

Припомняме, че по тематиката през днешния ден Калин Стоянов бе и в Народното събрание на чуване.

Калин Стоянов регистрира и изменена наклонност в пътнотранспортния травматизъм. Постигнато е понижение на жертвите на тежки пътни произшествия, очевидно е засилена контролна активност, към този момент наказванията доближават до нарушителите.

Министър Калин Стоянов моли за реализирането на още по-засилен надзор на пътя. Според него размерът на санкциите по Закона за придвижване по пътищата е невисок и би трябвало той доста да бъде повишен.

Освен това Министерство на вътрешните работи инициира оферти, убийството на пътя, породено от пияни и дрогирани водачи, както и поради превишена скорост, да се квалифицира като съзнателно ликвидиране по Наказателен кодекс.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко Коцев изиска от шефовете на регионални дирекции да демонстрират еластичност, изключително в кардинално рисковите дни петък-неделя, както и да приготвят екипите си за упования по-интензивен трафик с настъпването на пролетния сезон. Призова да се ускори контролът и наличието на униформените, където най-често се следи нарушаване на скоростните режими и се случват тежки пътнотранспортни произшествия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР