Глобата за пътник без билет в градския транспорт в София

...
Глобата за пътник без билет в градския транспорт в София
Коментари Харесай

Глобата за пътник без билет пада с 10 лева, колелата се возят в рейса без пари

Глобата за пасажер без билет в градския превоз в София пада от 40 на 30 лв.. Картата за една линия пък ще важи за всички транспортни средства в сектора с общ маршрут. 

Досега пасажерите с карта за трамвай по бул. България да вземем за пример не можеха да се возят със същата в автобусите в общото им трасе, тъй като се изискваше транспортните средства да имат общи спирки. Това условие отпада в новата разпоредба за градския превоз в столицата, която ще бъде гласувана от СОС на следващия ден. В окончателния й вид са влезнали над 50% от предложенията на жители и организации, направени по време на едномесечното й разискване, съобщи Екатерина Йорданова, началник на комисията по превоз на " Московска " 33. 

Наредбата регламентира и нощните рейсове, които потеглят в среднощ на 7 против 8 април. Цената на картата за тях е 2 лв. и важи за всички линии на съответната дата. 

Всяка от 4 те линии ще има по 50 спирки, инспектор ще продава билети, уточни ръководителят на СОС Елен Герджиков. 

Друга оригиналност е въвеждането на правна възможност за гратис транспортиране на колела в рейсовете. Това ще се случи обаче до няколко месеца, като велогардеробите за колелата ще бъдат поставене вътре в автобуса. Причината е, че от Технотест - компанията, която дефинира какви градивни промени могат да се вършат по МПС, не позволяват велогардероби отвън рейсовете. Правихме подобен опит преди две години, само че Технотест споделиха " забравете ", изясни Зафир Зарков, зам.-шеф на комисията по превоз. 

Буферните паркинги към метрото пък към този момент няма да могат да се употребяват единствено от закупилите карта за подземната железница - с цел да е гратис паркирането, ще е наложително транспортният документ да бъде употребен в двете направления същия ден, обясни Християн Петров, шеф на ЦГМ. Електронната ни система дава опция за подобен надзор, посочи той. За водачи, които желаят да оставят колите си на паркингите, без да се качват в метрото, цените ще се дефинират от ЦГМ на пазарен принцип. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР