Глобалният партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2018 -

...
Глобалният партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2018 -
Коментари Харесай

Олимпийците разплащат безконтактно със значки, стикери и ръкавици

Глобалният сътрудник на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2018 - Visa, пусна в приложимост три типа аксесоари за безконтактни разплащания по време на Олимпиадата, която се открива през днешния ден в южнокорейския град Пьонгчанг. Устройствата Visa Lotte Card - стикер, значка и ръкавици, са първите по рода си налични аксесоари, които могат да се употребяват в границите на Зимната олимпиада 2018.

Аксесоарите за безконтактни разплащания са снабдени с вграден чип с опция за авансово зареждане с избрана сума, което обезпечава на посетителите същото равнище на улеснение и сигурност, каквото подсигурява и заплащането с елементарна карта. Oт старта на Олимпиадата посетителите могат да заплащат за покупките си бързо, елементарно и несъмнено, единствено с едно приближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa, откакто са ги закачили на телефона си, закрепили на дрехата си или го носят на ръцете си.

Разплащанията с аксесоарите ще бъдат вероятни на всички места, където се организират надпревари от Олимпийските игри, както и в формалните представителни магазини на Олимпиадата. Освен в Корея, те ще могат да се употребяват при заплащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC.

Очаква се новаторските устройства за разплащане да изиграят основна роля в триумфа на Олимпиадата във връзка с осведомителните и информационни технологии. За посетителите това ще бъде ново преживяване, каквото не са виждали досега, разяснява Хебеом Ли, ръководител на организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

По време на самата Олимпиада аксесоарите ще се оферират на автоматите в супермаркетите в Гангньо Олимпик Парк и на площад " Пьонгчанг Олимпик ". Очаква се новаторските аксесоари доста да улеснят посетителите и да се погрижат за по-сигурна среда на разплащанията.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР