Глобалните инвестиции във възобновяема енергия достигнаха рекордните 226 милиарда щатски

...
Глобалните инвестиции във възобновяема енергия достигнаха рекордните 226 милиарда щатски
Коментари Харесай

Глобален рекорд: За 6 месеца 226 млрд. долара вложени във възобновяема енергия

Глобалните вложения във възобновима сила доближиха рекордните 226 милиарда щатски $ през първите шест месеца на 2022 година Това е 11% нарастване на годишна база и се опълчва изрично на провокациите при веригата за доставки и инфлацията на разноските, с цел да подчертае възходящото търсене на чиста сила.

Според последния доклад Renewable Energy Investment Tracker 2H 2022 от BloombergNEF (BNEF), представен от уеб страницата 3е,  по-голямата част от рекордната инвестиция за първото полугодие е ориентирана към внедряване на планове, като 206 милиарда щатски $ отиват за финансиране на активи и дребни слънчеви планове.

Инвестициите в нови огромни и дребни слънчеви планове набъбнаха до рекордните 120 милиарда щатски $ през първата половина на годината. Те са с 33% повече от същия интервал на миналата година. Междувременно финансирането на планове за вятърна сила се е нараснало с 16% до 84 милиарда щатски $.

Това, което е най-впечатляващо в тези числа обаче, е фактът, че и двата бранша бяха изправени пред неподходящи провокации от възходящите разноски за вложение на основни материали като стомана и полисилиций, както и че и двете производства страдаха от спирания на веригата за доставки и възходящи финансови разноски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР