Глобалната търговия със стоки може да е близо до връхната

...
Глобалната търговия със стоки може да е близо до връхната
Коментари Харесай

СТО: Рекордната глобална търговия със стоки е близо до върха си


Глобалната търговия със артикули може да е покрай връхната си точка на фона на вероятностите, които са замъглени от районните несъответствия и огнищата на ковид, в резултат на които икономическата интензивност се забавя, сподели Световната комерсиална организация (СТО), съобщи Блумбергтв.бг.

През март основаната в Женева интернационална организация увеличи барометърът си за търговия със артикули до 110,4, което е най-високата стойност от 2016 година насам, съгласно изказване в уеб страницата на СТО в сряда. В него се споделя, че въпреки показателят да е към момента над дълготрайната си междинна стойност, облагите се забавят, „ което би могло да предвещава връх на възходяща инерция в търговията “.

Всеки от съставените елементи на показателя като въздушни товари, контейнерни транспорти, първични материали и автомобилни артикули сподели растеж над междинното равнище. Индексът на експортните поръчки „ се забави по-категорично, което в допълнение демонстрира, че темповете на възобновяване евентуално ще се забавят в близкото бъдеще “, съобщи организацията.

СТО сподели, че последните данни са в сходство с прогнозата му от 31 март за 8% нарастване на размера на международната стокова търговия през 2021 година след спад от 5,3% през 2020 г.

„ Перспективите за международната търговия не престават да бъдат засенчени от рисковете за спад, в това число районни разлики, продължаващите спадове в търговията с услуги и бавния ритъм за имунизации изключително в бедните страни “, сподели СТО.

„ Covid-19 продължава да съставлява най-голямата опасност за вероятностите за търговия, защото новите талази на зараза могат елементарно да подкопаят възобновяване. “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР