Глобалната пандемия от новия коронавирус принуди милиони индонезийци да се

...
Глобалната пандемия от новия коронавирус принуди милиони индонезийци да се
Коментари Харесай

Оризови банкомати осигуряват насъщния продукт в Индонезия по време на пандемията

Глобалната пандемия от новия ковид принуди милиони индонезийци да се борят, с цел да свържат " двата края ". В опит да подсигуряват по-широк достъп до основния хранителен артикул, локалните управляващи вкарват банкомати за ориз, съобщи Ройтерс.

Този месец 28-годишната бъдеща майка Линда Сиафри е измежду мнозината индонезийци, носещи маски, които се редят на опашка във военна база в Депок, в покрайнините на столицата Джакарта, с цел да получат дажбата си от 1,5 кг от насъщния артикул, написа Българска телеграфна агенция.  " Със брачна половинка ми останахме без работа и компенсации. Количеството ориз не е доста, само че е от огромна изгода в сегашната обстановка ", споделя дамата.

Автоматът за ориз - един от 10, конфигурирани в и към Джакарта, е част от държавна самодейност за подкрепяне на засегнатите от пандемията, откакто милиони хора в страната останаха без работа.

Заредени с първокачествен ориз и функциониращи с магнитни карти, машините по нищо не се разграничават от общоприетите банкомати, като се изключи че пускат зрънца вместо банкноти.

" Всеки ден подготвяме 1,5 тона ориз за към 1000 души. Ще продължим да раздаваме продукта без отмора, даже през уикендите ", споделя Ибрахим, супервайзър на акцията във военната база. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР