Глобалната индустрия за видеоигри процъфтява, въпреки икономическата рецесия по света.

...
Глобалната индустрия за видеоигри процъфтява, въпреки икономическата рецесия по света.
Коментари Харесай

Индустрията за видеоигри процъфтява, въпреки икономическата рецесия

Глобалната промишленост за видеоигри процъфтява, макар икономическата криза по света. Тъй като практиката на обществено разграничаване свежда до най-малко потребителската и бизнес интензивността, геймингът предлага увлекателно забавление за хората вкъщи, които търсят обществено взаимоотношение.

Първоначалните данни демонстрират голям растеж на времето, което прекарваме в играене и продажбите в гейминг промишлеността от началото на пандемията, оповестяват от Weforum.

Бизнес моделът за игри

Глобалният пазар на видео игри се чака да доближи стойност от 159 милиарда $ през 2020 година Най-големият пазар по доходи е Азиатско-Тихоокеанският район с съвсем 50% от пазара на видео-игри. Северна Америка съставлява една четвърт от приходите в гейминг промишлеността.

Приходите от игри съвсем напълно се управляват от потребителските разноски, само че бизнес моделът се развива доста през последните години. Днес потребителите купуват по-малко игри спрямо предходните десетилетия, само че прекарват повече време с тези игри, прехвърляйки бизнес модела на гейминга от единични към периодически доходи, които се генерират основно от дейни и постоянни консуматори.

В резултат на това промишлеността е фокусирана върху увеличение на ангажираността на потребителите. Така да вземем за пример за една игра се основава в допълнение наличие за закупуване и евакуиране (DLC), което може да включва пакети за уголемение играта, нови функционалности, принадлежности.

Този бизнес модел е в комбиниране с непрекъснатите усъвършенствания в мобилния хардуер, честотните ленти и скоростта на мобилния интернет, които вършат висококачествените игри по-достъпни на мобилни устройства. Всъщност близо половината (48%) от приходите на промишлеността в този момент идват от мобилни игри.

Отделна част от игрите са е-спортовете (електронни спортове, или шампионати за видео игри). Предполага се, че този бранш ще нарасне до малко над 1 милиард $ през 2020 година Бизнес моделите в е-спортовете следват професионалните спортове, макар че надпреварите са надалеч по-фрагментирани, а по-голямата част от приходите идват от реклама и лъчение. 

COVID-19 и видеоигрите

Подобно на доста компании, гейминг промишленост поддържа самодейностите на общността за намаляване на резултатите от пандемията от COVID-19. Те включват благотворителни обещания на стойност милиони долари, даряване на остатък от изчислителни мощности, които да оказват помощ на откривателите да схванат по-добре ковид и средства за взаимност в отговор на медицински служащи, деца в риск и чиновници, които са били наранени.

Настрана от обществените дейности, едно от следствията от пандемията върху гейминг промишлеността, е повишаване на потребителите. 

Азиатските игрални колоси Nintendo и Tencent следиха нарастване на продажбите през първото тримесечие. От Tencent са продали съвсем половината от своите игри цифрово - връх, който оказа помощ за увеличение на облагата с 41%, до момента в който годишните доходи от онлайн игри в компанията са се нараснали с 31%. Анализът от GamesIndustry.biz демонстрира, че продажбите на видеоигри в 50 основни пазара са се нараснали с 63%. Дори игрите, пуснати по време на пандемията се показват добре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР