Глеб Мишин прилага удостоверение за раждане на баща му, видно

...
Глеб Мишин прилага удостоверение за раждане на баща му, видно
Коментари Харесай

За да получи БГ гражданство, Глеб Мишин представил удостоверение за раждане на дядо си

Глеб Мишин ползва уверение за раждане на татко му, видно от което дядото на претендента за престояване - Иван Михайлов, е българин. Това сподели шефът на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи Николай Николов. Той е на чуване във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство.

С оглед удостоверяването съществуването на българския си генезис чужденецът е дал пред дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи удостоверението си за раждане. В него са записани двамата му родители – Анатолий Мишин и Валентина Мишина с народност руснак и рускиня, изясни Николов.

Дирекция „ Миграция “ е потърсила мнение от Изпълнителната организация за българите в чужбина (ИАБЧ) да удостовери съществуването или неналичието на български генезис. В резултат по длъжностен път в дирекция „ Миграция “ постъпва уверение, с което изпълнителният шеф на ИАБЧ е удостоверил българския генезис на лицето. През 2022 година чужденецът е получил право на непрекъснато престояване в България, разяснява Николай Николов.

За пръв представител на държавните институции уточни съответни данни във връзка с съответните документи, които са употребявани от въпросното лице, с цел да удостовери своя български генезис, сподели пред публицисти депутатът от „ Възраждане “ и член на комисията Петър Петров.

Депутатите от комисията изслушват и ръководителя на Държавна организация “Национална сигурност ” Пламен Тончев, само че на закрито съвещание.

На предишното съвещание на комисията заместник-министърът на правораздаването Георги Николов заяви, че Глеб Мишин е опитал да получи българско поданство посредством преправени документи. По време на чуването стана известно, че зам.-министърът е дал информация на народните представители. Петър Петров разгласи, че съгласно справката към 3330 преписки са извадени за следващи инспекция, тъй като има подозрения за възможни употребявани неистинен документи. Заместник-министър Георги Николов позволи, че е допустимо тази численост да се усили, защото има забавени преписки, които още не са обработени, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР