Главното управление по разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО) е

...
Главното управление по разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО) е
Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване е извършило взривяването на руски товарен влак в Рязанска област

Главното ръководство по разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО) е взело участие в най-малко един от трите удара по съветска територия на 10-11 ноември. ISW цитира украинското издание " Суспильне Крым ", което се базира на източници от ГУРМО, че военното разузнаване на Киев е провело детонацията на жп път в Рязанска област, която е довела до дерайлирането на 19 вагона от товарен трен сутринта на 11 ноември.
 
Източникът от ГУРМО е декларирал, че детонацията ще усложни съветската военна логистика в близко бъдеще. Московските железници обявиха, че обстановката не е засегнала пътническите и крайградските влакове и че Руските железници са основали щаб за съгласуване на възможните разстройства, породени от дерайлирането. Руската държавна пропагандна организация РИА Новости съобщи, че дерайлирането се дължи на " интервенция на неупълномощени лица ".
 
 ГУРМО ГУРМО Източник: Twitter
Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки за Тамбовска област също по този начин съобщи, че през нощта на 11 ноември във фабрика за произвеждане на барут край Котовск е избухнал пожар на повърхност от 300 кв. м. Очевидци оповестяват, че са чули детонации, преди пожарът да се разгори.
 
Руската редакция на BBC разяснява, че това е вторият сходен случай в тази фабрика за взривни субстанции, откакто през юни 2023 година при пожар там починаха петима души.
 
Говорителят на ГУРМО Андрей Юсов съобщи на 11 ноември, че не може публично да удостовери или отхвърли информация за събития в Русия, като да вземем за пример детонацията в завода за произвеждане на барут край Тамбов или за случая с съветските железници, само че " сходни удари ще продължат ".
 
 Представителят на ГУРМО Андрей Юсов Представителят на ГУРМО Андрей Юсов Източник: Twitter
Геолокализирани фрагменти, оповестени на 10 ноември, също демонстрират пушек, излизащ от постройка в Коломна, Московска област. Руски източници настояват, че локалните поданици са чули детонации наоколо до Машиностроителното конструкторско бюро - държавна корпорация " Ростех " в Коломна, профилирана в ракетни системи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР