Главното летище в Еврейската държава Бен Гурион беше затворено тази

...
Главното летище в Еврейската държава Бен Гурион беше затворено тази
Коментари Харесай

Израелското летище „Бен Гурион” спря работа заради 4-часова стачка


Главното летище в Еврейската страна „ Бен Гурион ” беше затворено тази заран за 4 часа поради обща стачка за взаимност, проведена от синдиката „ Хистадрут ”.

Заради стачката доста самолети излетяха по-рано и единствено 7 полета са анулирани.

Общата стачка беше оповестена в символ на митинг против всеобщото уволняване на чиновници на фармацевтичната компания Teva Pharmaceutical Industries („ Тева фармасютикъм индъстрийс ”), която в четвъртък разгласи начало на преструктуриране, съгласно което се чака редуциране на броя на чиновниците в целия свят с 14 000 души за идващите 2 години. В Израел за 2 години ще бъдат съкратени 1 700 работещи в компанията.

Teva Pharmaceutical Industries е най-големият в света производител на генерични медикаменти.

Общата федерация на труда „ Хистадрут" още в сряда заяви за планувания полудневен ефикасен митинг. Насрочена беше за неделя – първия работен ден от седмицата в Израел.

В стачката за взаимност е планувано да вземат участие пристанища, банки, министерства и други браншове, оповестиха от „ Хистадрут ”. Очаква се стачкуващи да се съберат и пред канцеларията на министър-председателя Бенямин Нетаняху в Йерусалим.

Планирана е среща на Нетаняху с ръководителя на Teva Каре Шулц тази седмица, на която министър председателят ще се опита да го убеди да понижи броя на съкратените чиновници, оповестиха от кабинета на министър-председателя. /ТАСС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР