Главното летище на Дубай съобщи, че е запазило лидерската си

...
Главното летище на Дубай съобщи, че е запазило лидерската си
Коментари Харесай

Ето кое е летището с най-много международни полети през 2021 година

Главното летище на Дубай заяви, че е запазило лидерската си позиция като най-натовареното за интернационалните полети в света. През предходната година през него са минали към 29 милиона пасажери, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Данните за броя на туристите през 2021 година са окуражаващи за насочената към туризма стопанска система на Дубай. Данните сочат, че интернационалните пътувания са се нараснали, откакто пандемията от ковид докара до невиждани локдауни в доста страни и затваряне на граници през 2020 година.

Трафикът на интернационалното летище в Дубай е повишен с 12% през предходната година по отношение на 2020 година, когато броят на миналите през летището пасажери е бил 26 милиона души.

Дори с 29,1 милиона пасажери, обслужени на интернационалното летище на Дубай (DXB), цифрата е много надалеч от предпандемичния годишен трафик от 86,4 милиона души, регистриран на летището през 2019 година.

Малко над 70% от пътникопотока на летището в Дубай през 2021 година са идващи пасажери, като по-голямата част се допуска че са локални, пътуващи до и от емирството. Преди пандемията, половината от всички пасажери са прекосявали директно през Дубай.

Главният изпълнителен шеф на летищата в Дубай Пол Грифитс разяснява, че интернационалното летище в емирството чака тази година през него да преминат към 57 милиона пасажери, а предпандемичните нива да бъдат достигнати до 2024 година.

Международното летище в Дубай заема първо място в света по натовареност за осма поредна година, надминавайки лондонското " Хийтроу " (Heathrow) и " Хартсфилд-Джаксън " (Hartsfield-Jackson ) в Атланта (САЩ), във връзка с интернационалните пътувания. Американското летище обаче е едно от най-натоварените от позиция на общия пътнически трафик.

Най-голям дял от трафика на Дубайското летище през предходната година идва от Индия (4,2 милиона пътници) и от Пакистан (1,8 милиона пътници), отбелязва АП.
 Най-голямото летище в света регистрира 40% по-малко пасажери
Най-голямото летище в света регистрира 40% по-малко пасажери

Но основният шеф е позитивно надъхан за края на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР