Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски и министърът

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски и министърът
Коментари Харесай

Ген. Сирски и министър Умеров посетиха Авдиивка и други горещи точки на фронта

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски и министърът на защитата Рустем Умеров посетиха купянското и авдиивското направление на фронта, оповестиха украинските медии.

По думите на ген. Сирски, оперативната конюнктура на двата сектора от фронта е " изключително комплицирана ".

" Окупаторите не престават да уголемяват своите старания и имат числено предимство в персоналния състав. Не се интересуват от загубите и не престават да ползват тактиката на щурмовете с " пушечно месо ". Само на авдиивското направление през миналото денонощие подразделенията на силите за защита на Украйна отбиха 29 офанзиви на съветските окупатори. Освен това врагът интензивно употребява авиация, нанася провали посредством управляеми авиационни бомби, води компактен минометен и артилерийски обстрел против нашите позиции. " – показва главнокомандващият ВСУ.

Заедно с Умеров той е изслушал отчети от командирите на бригадите, воюващи на първа линия, направени са разбори на наличните запаси и потребностите на армията.

" В резултат на работата взехме редица значими решения, ориентирани към увеличаване на бойните благоприятни условия на нашите военни елементи и противопоставяне против врага... Същевременно вземаме всички вероятни ограничения за минимизиране на загубите и опазване на живота на нашите воини. " – добавя ген. Сирски.

„ За нас съществена задача и съществена полезност е животът на нашия боец. Не можем да си позволим такова отношение, както съветските началници, чиято процедура е да организират щурмове с " пушечно месо ". По-добре е да отстъпя от някоя позиция, само че няма да позволи гибелта на целия персонален състав. " – акцентира Сирски, като означи, че за руснаците е противоположното – животът на техния боец е еднакъв на нула.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР