Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не знае за лицето

...
Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не знае за лицето
Коментари Харесай

Цацаров не е чувал за обвиняемия за убийство Никола Молчан - връзката между Върбакова и ЧЕЗ

Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че не знае за лицето Никола Молчан, разследван за три убийства и част от делегацията на " Инерком България ", която беше за последно в Прага на договаряния с ЧЕЗ . Все отново обвинител номер едно уточни пред депутатите от краткотрайната комисия за ЧЕЗ, че съответната инспекция ще бъде осъществена.
Припомняме, че когато Гинка Върбакова отиде да води диалози с управлението на чешката компания дали може българската страна да влезе в договорката, Молчан е бил преводач на българите, само че не е бил формален член на екипа на Върбакова, удостовери по-рано представителят на ЧЕЗ Алис Хоракова.
" Поставил съм въпроса по отношение на Никола Молчан пред службите ". Така в резюме ръководителят на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ и народен представител от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев разяснява по-рано пред имат ли интерес способените органи по отношение на ролята на Молчан в договорката.
Припомняме, че Никола Молчан е човек, разследван за три убийства. Първото е от 1998 година и е за убийството на тогавашната другарка на Молчан, която е българка. Второто е при започване на XXI век, когато е погубен бащата на Молчан. Третото е за убийството на сътрудника на Молчан – Либор Мировски, което е осъществено преди 10 години в България. Мировски е открит с 4 патрона в гърба на място, намиращо се сред софийските села Бистрица и Железница, а събитията към ролята на Молчан си остават доста подозрителни – да вземем за пример това, че българската и чешката полиция са разследвали дали той преднамерено не е пратил мобилния телефон на Мировски с куриерска пратка в Чехия, с цел да наподобява като че ли съдружникът му е напуснал България.
Интересна връзка по отношение на Молчан показаха чешката медия " Лидове вести ", която е благосъстоятелност на чешкия министър председател Андрей Бабиш, както и българският уебсайт за проверяваща публицистика " Биволъ ". Връзката касае Мая Христова, притежател и на компанията " ММ Груп ", която се намира в същата постройка на Околовръстно шосе 3, в която е и офисът на " Инерком България ". Молчан е финансов шеф във компания на Христова - MM Global s.r.o. Тази компания е записана в Прага на 21 септември, 2017 година – тъкмо преди да почнат договарянията сред ЧЕЗ и " Инерком България ". А офисите на " ММ Груп " са претърсвани много преди този момент по отношение на следствие за пране на пари.
По време на днешното съвещание стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов документално е дал отговор пред комисията, че не може да разяснява нищо по договорката, тъй като думите му могат да повлияят на арбитражното дело, което ЧЕЗ води против България. Припомняме, че импровизирано става въпрос за обезщетение от към 500 млн. евро, а активите на ЧЕЗ в България се продават за 320 млн. евро – също импровизирано.
Междувременно финансовият министър разгласи също, че българската страна изрично няма каквото и да е желание да взе участие в придобиване на част от активите на ЧЕЗ в България по какъвто и да е метод .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР