Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка на Горанов заради жилището на финансовия министър

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекция на финансовия министър Владислав Горанов по отношение на жилището, в което живее . Това осведомят от прокуратурата в известие до медиите. Новината идва часове, откакто обвинител номер едно разгласи нощес в „ Шоуто на Слави” по bTV, че такава инспекция ще има.

Проверката ще бъде осъществена от Комисията за противопоставяне на корупцията. " По мотив информация от заложен въпрос, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач, основният прокурор е разпоредил инспекция. Действия по нея ще бъдат предоставени на КПКОНПИ ", прецизират от държавното обвиняване.

И местожителството на Горанов, и въпросът със средствата, вложени в построяването на оградата на границата ни с Турция бяха обсъждани в Народното събрание. Цветан Цветанов и Валери Симеонов споделиха, че това е работа на прокуратурата и показаха мнение, че нямат терзание от нейните инспекции.

Сигналът по отношение на жилището на Владислав Горанов е, че той живее, без да заплаща наем, в жилищен комплекс, благосъстоятелност на предприемачи. По неофициална информация става дума за братя Домусчиеви .

Отговорът на Горанов

Нямам никакви терзания за инспекцията. Не считам, че съм направил нещо нелегално , съобщи Горанов в Народното събрание, представен от БГНЕС.

„ Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, в случай че има някакви съмнения за нещо неправилно “, счита Горанов. Той акцентира, че самичък е заявил използването на парцела в имуществената си декларация през месец април, тъй като е с ясното схващане, че не съставлява спор на ползи.

Твърдо декларирам, че този парцел няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености. Този апартамент ми е възложен през 2012 година за безплатно прилагане от непосредствен мой родственик, кръстник на двете ми деца и на мен. Ще спра дотук, позволете ми и аз да запазя някакво персонално пространство “, добави още финансовият министър. Той съобщи подготвеност да даде цялата информация на КПКОНПИ, на която прокуратурата разпореди случая.

На въпрос дали се търси политическа конспирация, Горанов отговори: „ Не мога да предположа. В политиката това го има “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР