Главният прокурор Сотир Цацаров е предложил на правосъдния Данаил Кирилов

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е предложил на правосъдния Данаил Кирилов
Коментари Харесай

Цацаров иска да се вземе гражданството на още двама чужденци

Главният прокурор Сотир Цацаров е предложил на правосъдния Данаил Кирилов да се отнеме българското поданство на още двама чужденци. По закон министърът може да предложи на президента Румен Радев да издаде укази за анулация на натурализацията.

Предложението на Цацаров визира египтянина Омру Махмуд Фаузи Дасуки и родения в Йерусалим Сахм Абдул Абдул Яги. И двамата са получили поданство през предходната година. Указите са били подписани от вицепрезидента Илияна Йотова през юли и април.

Формалното съображение за предоставяне на поданство са били вложения у нас. Дасуки и Яги са декларирали, че са закупили български държавни скъпи бумаги. Дори и все още на натурализация обаче така наречен вложения не са били налични.

" В хода на инспекцията е открито, че добитите от О. Дасуки български държавни облигации, като законова причина за придобиване на българско поданство, не са били налични като инвестиция даже и все още на привършване на процедурата по придобиване на наше поданство и не са открити вложения, които лицето да е поддържало в изискуемия се двугодишен период ", се показва в известието на прокуратурата.

Яги също е укрил, че не е направил вложенията, които е заявил, настояват от държавното обвиняване. За да се получи поданство по този метод, законът изисква инвестицията да се поддържа най-малко две години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР