Главният прокурор ще участва в 16-та среща на Консултативния форум

...
Главният прокурор ще участва в 16-та среща на Консултативния форум
Коментари Харесай

Гешев ще обсъди войната в Украйна на среща с главните прокурори на страните от ЕС


Главният прокурор ще взе участие в 16-та среща на Консултативния конгрес на основните прокурори и шефове на прокуратури на страните членки на Европейския съюз, чиято стратегия е фокусирана върху военния спор в Украйна, оповестиха от прокуратурата. Събитието ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Хага, Кралство Нидерландия.

По време на срещата ще продължи и полемиката от миналата среща по отношение на провокациите пред независимостта на прокуратурите в Европейски Съюз.

От прокуратурата осведомиха по-рано през днешния ден, че заместникът на основния прокурор Десислава Пиронева и прокурор Марияна Лилова от отдел “Международен ” при Върховната касационна прокуратура са взели присъединяване в четвъртия EuroMed Justice - конгрес на основните прокурори на страни членки от Европейския съюз и Южните страни сътрудници (Северна Африка и Близкия Изток), който се организира в Хага.

Програмата на събитието е била съсредоточена върху въпроси от интерес за членовете на Евроюст и техните сътрудници от Средиземноморския район, свързани със правосъдното съдействие по следствие на трансграничната престъпност.

Дискусиите сложиха фокус и върху провокациите пред членовете на EuroMed Justice, произлизащи от възходящия миграционен напън върху външните граници на Европейски Съюз, включително и страната ни, което основава опасности от нарушение сигурността и правата на европейските жители, допълват от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР