Главният прокурор се яви в парламента. Той участва на заседанието

...
Главният прокурор се яви в парламента. Той участва на заседанието
Коментари Харесай

Гешев от парламента: Не успях да катастрофирам, бързайки насам

 Главният прокурор се яви в Народното събрание. Той взе участие на съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси, която ще прегледа отчета му за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателното произвеждане.

" Не съумях да катастрофирам, бързайки насам. На предходното съвещание помолих прокуратурата да бъде навреме поканена, когато има значими въпроси, които следва да бъдат обсъждани в Народното събрание. Получих позвъняване в 9 ч., за което благодаря. Поканата също беше отправена тогава. Тоест, става въпрос за към пет часа. Надявам се, че идващия път няма да ме поканят половин час преди дебата ", разяснява обвинител номер едно. 

Той сподели, че мнението на прокуратурата е, че Бюрото за отбрана е една ефикасна и ефикасна конструкция. " Нейното заличаване, каквито законодателни начинания виждам сега, ще докара единствено до проблеми с битката с престъпността. Цената ще бъде платена от българските жители и от обществото. Полза ще имат единствено мафията и проведената престъпност. За мен това може да бъде обяснено, в случай че тези хрумвания, са резултат от предизборната конюнктура, в която се намираме от една година, само че не може да бъде признато ", съобщи Гешев.

По думите му " в България имаме дарбата да унищожаваме работещи структури и след това да се чудим за какво нещата не се случват ". " Ще последва това, че ще бъдат застрашени лица, които се пазят като очевидци против мафията. Включително има и подобен против укриващия се в чужбина Васил Божков. Надявам се да не пострада някой от тях ", уточни обвинител номер едно, като добави, че няма да се охраняват качествено застрашени прокурори и следователи.

Гешев обясни, че работата на Бюрото за отбрана е характерна активност, огромна част, от която е класифицирана. " Може би по тази причина е зародило недоразумението група депутати, отпред с Христо Иванов, да изискат решение на Народното събрание, вследствие на което да се изготви този отчет. В решението написа, че няма нито един предпазен очевидец, което не е правилно ", посочи основният прокурор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР