Главният прокурор се срещна с ученици от Велико Търново и

...
Главният прокурор се срещна с ученици от Велико Търново и
Коментари Харесай

Иван Гешев пред ученици от Велико Търново: За да има силна държава, тя трябва да налага правила

Главният прокурор се срещна с възпитаници от Велико Търново и София в границите на самодейността „ Правосъдие в бъдещето “

Главният прокурор към деца от Велико Търново и София: Трябва да познавате законите, правата и отговорностите си

В рамките на самодейността „ Правосъдие в бъдещето - прокурори и възпитаници приказват за право “ основният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна с възпитаници от Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев “, град Велико Търново, и с възпитаници от 75 ОУ „ Тодор Каблешков “ в гр. София.

Заедно с Иван Гешев на срещата в учебното заведение в София бяха Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и шеф на Националната следствена работа, заместител градския прокурор и член на УС на Асоциацията на прокурорите Десислава Петрова и Преслава Петкова, следовател в Национална следствена работа и зам.-председател на Камарата на следователите.

Главният прокурор изясни на децата какъв брой е значимо да знаят своите права и отговорности и да познават законите, описа им и за специалността на прокурорите.

Борислав Сарафов предложения децата да посетят Национална следствена работа, с цел да видят по какъв начин работят следователите.

„ За да има мощна страна, тя би трябвало да постанова правила и те да се съблюдават, а младежите би трябвало да познават законите, правата и отговорностите си, с цел да се осъществят и да съумеят “, сподели на учениците от Велико Търново основният прокурор. Той приказва за Конституцията и върховенството на закона.

При децата в Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев “ бяха още Мирослав Овчаров, член на УС на АПБ и прокурор в Окръжна прокуратура-Велико Търново и Людмил Маноилов, завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР