Главният прокурор се избира от пленума на ВСС и това

...
Главният прокурор се избира от пленума на ВСС и това
Коментари Харесай

Атанасов вижда влизане през задния вход в избора на Сарафов за и.д. главен прокурор

Главният прокурор се избира от пленума на Висш съдебен съвет и това е една от аргументите ние да протестираме, тъй като това е някакво влизане през задния вход. Това съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на " Демократична България " и на обединението ПП/ДБ Атанас Атанасов във връзка с избирането на Борислав Сарафов от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за изпълняващ длъжността основен прокурор

Той акцентира, че след взрива против кортежа на някогашния основен прокурор от групировката са настоявали за оставката на Сарафов, преди да изискат тази на Гешев. Той посочи, че повода е била освен в манипулирането на обществото за случая със гърмежа, само че и поради доста остарели провинения. Като образец Атанасов загатна проблема " осемте джуджета ", към който била покровителствана една цяла скица.

Той беше безапелационен, че опитът да се пробутва в този момент Сарафов няма да мине.  " Ако мине - доста зле за българското общество ", добави Атанас Атанасов.

" Ако въпреки всичко нещата във връзка с правосъдната промяна зациклят, ще си отидем. Или ще се случват нещата, или смъкваме държавното управление и отиваме на избори ", даде обещание също той.

Атанасов бе безапелационен, че идващият Главен прокурор би трябвало да бъде определен от новия състав на Висш съдебен съвет. Освен това съгласно него би трябвало да се придвижат измененията в Конституцията, които да дефинират пълномощията на основния прокурор.

По думите на Атанас Атанасов ПП/ДБ са поели " тежкия риск " да поемат ръководството на страната, с цел да се приключи политическата рецесия.  " Трябва да се одобряват редица закони, за Шенген, за превъзмогване на рецесията. Има изтекли мандати на органи в страната - над 20. Някои завършват втори мандат - това е неуместно. Наясно сме, че може да понесем вреди ", изясни той.

Във връзка с поискания имунитет на съпредседателя на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков, Атанасов разяснява: " Ние поискахме Парламентарната комисия. На мен ми беше забавно на какво съображение е обновено делото на Кирил Петков. Върнато без нито един мотив. Очевидно става въпрос за политическа поръчка. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР