Главният прокурор поиска публичен дебат с правосъдния министър Надежда Йорданова

...
Главният прокурор поиска публичен дебат с правосъдния министър Надежда Йорданова
Коментари Харесай

Иван Гешев кани на дебат Надежда Йорданова и Христо Иванов за закриването на спецсъдилищата

Главният прокурор изиска обществен спор с правосъдния министър Надежда Йорданова и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов по отношение на законопроекта за закриване на профилираните съдилища и спецпрокуратуруите у нас. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти.

Притеснява ме непрекъснатото нарушение на правилото на господство на закона и правилото на разделянето на управляващите от страна на българските политици. Това тревожи българските жители, а към този момент и европейските ни сътрудници, уточни той.

Той разяснява и орязването на бюджета на правосъдната власт с 20 млн., които бяха преразпределени за сметка на Българската академия на науките (БАН). " Българска академия на науките заслужават не 20, а 200 млн. повече ", посочи Гешев и съобщи, че има другари там.

Гешев уточни и концепцията за закриване на профилираните съдилища и профилираните прокуратури у нас. " Имах чувството, че това е спешен пиар, който да отклони вниманието от икономическата и здравната рецесия, видяхме по какъв начин хора се бият за олио. 4% от хората се интересуват от така наречен правосъдна промяна, съгласно едно социологическо изследване. Над 50% се интересуват от тези проблеми, които изброих. Отначало това беше моето съмнение ", уточни той.

Това, което се предлага като правосъдна промяна за закриването на профилираните структури, е юридическа злополука, окачестви Гешев концепцията за закриването на им. " Ще катастрофират всички каузи против всички тези, които вие наричате олигарси, ще се задълбочат всички проблеми, които са почнали, взрив на престъпността, най-вероятно ще се освободят тези 3 милиарда лв., замразени от Антикорупционната комисия. Всичките старания на сътрудниците ще остане безрезултатна, предвижда основният прокурор. А законопроектът за закриването на профилираните съдилища и прокуратури той окачестви като " юридическо недоносче ".

Според Гешев, тези структури имат големи интернационалните самопризнания.

Липсва публично разискване, симулацията с Бюрото по отбрана лятото, на следващия ден ще изпратя към госпожа Надежда Йорданова и господин Христо Иванов на обществен спор пред медии и жители да забележим професионални причини за профилираните структури. Ще дойда самичък и с един собствен заместител. Те, където преценява, ще дойда самичък, мога и без заместниците си, даде обещание основният прокурор на Република България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР