Главният прокурор подчерта, че по казуса е бил използван за

...
Главният прокурор подчерта, че по казуса е бил използван за
Коментари Харесай

Гешев за присъдата на Иванчева: Всички, които нанесоха непоправими щети на правосъдието, ще мълчат гузно


Главният прокурор акцентира, че по проблема е бил употребен за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда

Главният прокурор Иван Гешев разяснява пред окончателната присъда от 6 години затвор за корупция на някогашната кметица на столичния квартал „ Младост ” Десислава Иванчева.

Той декларира, че ще изрази мнение единствено поради сътрудниците прокурори и следователи.

„ Заради сътрудниците от КПКОНПИ и всички, които работиха по тази случай. За достойнството на тях, на техните фамилии и институциите, които представляваме.Въпреки че още веднъж е по-лесно да не се приказва и да не се прави нищо. Този случай е неповторим в доста свои особености, в това число даже и в европейски проект. И освен заради размера на подкупа, за който е постановена присъдата. Най-вече тъй като на личен, невиждан и необмислен политически, медиен и всевъзможен напън бяха подложени доста магистрати, в това число и аз. Защото и това беше употребявано да бъдат закрити профилираната прокуратура и съд. А бяха закрити, тъкмо тъй като работеха, както виждате ”, акцентира основния прокурор. 

„ Защото те станаха рискови и може би, с цел да няма повече такива случаи.Сега всички, които по подобен метод нанесоха непоправими вреди на правораздаването, на върховенството на закона и на хората в България, ще мълчат гузно. Ще се пробват да се не помни това, което направиха и цената, която заплащат българските жители поради тях.

Цена, изразяваща се в растяща престъпност, засягаща всеки един от нас. И по тази причина е безсмислено да им споделям каквото и да е. Ще кажа на съда, който единствен дава правдивост. Ще кажа на сътрудниците и приятелите си: Благодаря ви, сътрудници! Ще кажа и на хората. Ние ще продължим поради тях и всички, които живеят в България. Каквато и да ни коства ”, безапелационен е Гешев. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР