Главният прокурор направи остър коментар за състоянието на МВР. Обвинител

...
Главният прокурор направи остър коментар за състоянието на МВР. Обвинител
Коментари Харесай

Гешев: Националната следствена служба разследва кабинета Петков

Главният прокурор направи изострен коментар за положението на Министерство на вътрешните работи. Обвинител номер едно излезе и с оферти за битката с престъпността и корупцията. Иван Гешев разгласи още, че Националната следствена работа проверява кабинета „ Петков ” поради газовите доставки.

„ Вярвайте ми връщаме се към 90-те години. Министерство на вътрешните работи за жалост е в трагично положение. Може би в такова положение не е била от началото на 90-те години, виждам, че се поставят старания от министър Демерджиев нещо да се направи.
В момента е покруса, то е в насипно положение – меко казано, съвсем кремирано ”, съобщи основният прокурор.  
За това Иван Гешев предлага няколко ограничения, като връщане на приемните – където жителите да се срещат с окръжните прокурори.

„ Ще бъде изпратено писмо до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за основаване на взаимни екипи, които да правят първичен и непрекъснат мониторинг върху проблемите, свързани с разнообразни типове престъпност ”, изясни основният прокурор.

Според него правосъдната промяна у нас би трябвало да се прави освен в Народното събрание, само че и с специалисти. А по време на срещата си с депутати от ГЕРБ, основният прокурор разгласи,

че Националната следствена работа проверява кабинета „ Петков ”. Сигналът беше подаден точно от партията на Борисов за пазаруване на газ през медиатори, което покачва цените.

„ В момента текат следствия, в това число и в Националната следствена работа с предмета, който ми беше заложен от депутатите, касаещ газта и други проблеми, свързани с класифицирана информация ”, добави Гешев.

По-късно от Политическа партия излязоха с позиция по отношение на обвиняванията на основния прокурор. 

„ Работа на органите на следствието е да проверяват, на Прокуратурата – да повдига обвинявания ”, обявиха от партията. И прибавиха, че нямат никакви терзания.

„ Очакваме с неспокойствие резултатите по сигналите за корупционните схеми на „ Капитан Андреево ”, кражбата на милиони за строителството на „ Хемус “, по-тънките пластове асфалт на магистрала  „ Тракия “ и чекмеджето на водача на ГЕРБ – Бойко Борисов ", пишат от Политическа партия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР