Главният прокурор на щата Калифорния Хевиер Бесера сезира правосъдието, за

...
Главният прокурор на щата Калифорния Хевиер Бесера сезира правосъдието, за
Коментари Харесай

Прокурор сезира правосъдието, за да принуди Фейсбук към по-голяма прозрачност

Главният прокурор на щата Калифорния Хевиер Бесера сезира правораздаването, с цел да бъде заставена обществената мрежа " Facebook " да дава документи, изискани в границите на следствие на практиките ѝ по отношение на съблюдаването на неприкосновеността на персоналното пространство, предадоха международните организации.

" За година и половина поискахме на седем пъти да получим документи и отговори от страна на " Facebook ", сподели Хавиер Бесера.

Той добави, че отговорът от страна на обществената мрежа е бил значително неудобен и по този начин се стигнало до сезирането на правораздаването.

Американският щат стартира да се интересува от " Facebook " напролет на 2018 година след разкритията от абсурда с " Кембридж Аналитика ". Това е английската компания, която е събирала данните на 87 милиона консуматори на обществената мрежа, с цел да води акции за политическа операция, по-специално в Съединени американски щати по време на президентските избори през 2016 година

През 2018 година Калифорния изпрати до " Facebook " първа серия от въпроси и претенции, на които групата е дала отговор постепенно в продължение на година, само че без да даде нужните документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР