Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви, че Министерството на

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обяви, че Министерството на
Коментари Харесай

Правосъдното на САЩ разследва полицията в Минеаполис

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд разгласи, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще проверява полицията в Минеаполис , оповестяват " Ройтерс " и други медии.

Проверката ще обхване полицейските практики - от прекалено потребление на мощ до дискриминиране на хора със здравословни проблеми.

Проверката е оповестена след решението на

На конференция Гарланд заяви, че инспекцията ще оцени дали полицията в Минеаполис е обвързвана с модел или процедура на прекалено потребление на мощ , в това число и по време на митинги.

Преди Гарланд даде обещание да е приоритет битката с полицейския произвол.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова решението на журито " гигантска крачка " към правдивост в Съединени американски щати.

Преди правосъдното министерство разгласи следствие дали забърканите в гибелта на Флойд са нарушили гражданските му права.

В петък Министерството на правораздаването на Съединени американски щати отдръпна политика от ръководството на президента Доналд Тръмп, която лимитира инструментите на федералното държавно управление, които могат да бъдат употребявани за мониторинг и инспекция на непозволени полицейски дейности.

Гарланд декларира в документ до чиновниците, че правосъдното министерство ще се върне към обичайните си практики да проверява полицията на щатско и локално равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР