Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи специален адвокат, който

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи специален адвокат, който
Коментари Харесай

Специален съветник разглежда секретните документи, открити при Байдън

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд назначи специфичен юрист, който да поеме следствието за хипотетични нарушавания по проблема със секретните документи , открити в дома и някогашния персонален кабинет на президента Джо Байдън, заяви CNN.

Специалният консултант е Робърт Хър.

Назначението е значим миг за Байдън, който най-много съумя да избегне правните проблеми по време на престоя си в Белия дом. Разследването на специфичния прокурор, дружно с новата Камара на представителите, ръководена от републиканците, значи, че Байдън може да бъде в отбранителна позиция през идващите две години.

Назначаването идва часове, откакто офисът на юриста на Белия дом съобщи в изказване , че помощниците на Байдън са разкрили документи със секретни маркировки на две места в дома му в Уилмингтън, Делауеър.

Самият Байдън съобщи, че документите са в заключен гараж и че той сътрудничи изцяло на Министерството на правораздаването.

Те са от времето на вицепрезидентския му мандат. 
 Нов удар по Байдън: Намерена е втора партида класифицирани документи
Нов удар по Байдън: Намерена е втора партида класифицирани документи

Не се разкриват спомагателни детайлности

Припомняме, че законът изисква всички досиета на Белия дом, в това число класифицираните, да бъдат предадени на Националния списък на Съединени американски щати, след приключване на мандата на администрацията.

През август предходната година сътрудници на ФБР претърсиха дома на предшественика на Байдън във Флорида и иззеха над 10 000 файла, които Тръмп не беше предал на Националния списък.

Министерството на правораздаването беше издало призовка за връщане на класифицираните файлове, преди ФБР да се появи в Мар-а-Лаго.

Федералните сътрудници иззеха от голф клуба в Палм Бийч повече от 300 документа с класифицирани обозначения, в това число 18 с гриф " строго секретно ".
 Секретни документи открити в остарял офис на Байдън
Секретни документи открити в остарял офис на Байдън

От времето, когато е бил вицепрезидент

Доналд Тръмп към този момент е изправен пред наказателно следствие за хипотетично погрешно боравене с класифицирани файлове.

Белият дом съобщи, че юристите на Байдън са предизвестили Националния списък незабавно откакто са разкрили класифицираните материали в мозъчния концерн и организацията е прибрала материалите на идната заран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР