Главният прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска

...
Главният прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска
Коментари Харесай

Среща на високо ниво: Главният прокурор обсъди с международни посланици борбата с престъпността

Главният прокурор на Република България Борислав Сарафов организира работна закуска с посланиците на страните членки на страните членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Англия. Събитието, извършено в резиденция „ Бояна “, е блян на България за подсилване на интернационалните връзки и съдействие в основни области като битката с трансграничната проведена престъпност, корупцията и тероризма .

Калин Стоянов и Борислав Сарафов. Снимка: Прокуратура

Заедно с основния прокурор в срещата взеха присъединяване заместител основните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева , вътрешният министър Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, основен комисар Живко Коцев. Това заседание на високопоставени български и интернационалните представители акцентира смисъла, което България отдава на интернационалното партньорство в напъните си за обезпечаване на сигурността .

В хода на срещата основният прокурор Сарафов показа целите на българската прокуратура в наказателната политика, акцентирайки на значимостта на продължаващата правосъдна промяна и обезпечаването на господство на закона като съществени предпоставки за възстановяване на бизнес климата и привличане на задгранични вложения в страната.

Също по този начин бяха подчертани положителните контакти и взаимоотношение сред българските институции и техните сътрудници от страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия. Участниците в срещата показаха подготвеност за провеждането на сходни формати и в бъдеще, което акцентира откритостта и устрема към основаване на ефикасни механизми за съдействие в региона на правоприлагането.

Тази работна закуска е значима стъпка към подсилване на интернационалните отношени я и индикатор за уговорката на България към битката с престъпността, корупцията и тероризма, както и към продължаването на правосъдната промяна в страната. Събитието е израз на готовността за съдействие и общи старания в постигането на сигурна и постоянна правова среда, благоприятстваща развиването и вложенията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР